Siekdami užtikrinti efektyvų mūsų interneto svetainės veikimą, jos veikloje naudojame slapukus - (angl. cookies). Tęsdami naršymą interneto svetainėje, sutinkate, kad Jūsų kompiuteryje būtų įrašomi slapukai iš interneto svetainės www.siauliai.lt. Susipažinkite su   Privatumo politika.

 


 

Teikiama pavėžėjimo paslauga negalią turintiems asmenims

Šiaulių mieste teikiama pavėžėjimo su pagalba paslauga neįgaliesiems. Paslauga teikiama Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims su negalia, atitinkantiems tokias sąlygas:
- suaugusiems asmenims su negalia, turintiems 0 – 40 proc. darbingumo lygį;
- senatvės pensijos amžiaus sukakusiems asmenims su negalia, turintiems didelių ir vidutinių specialiųjų poreikių lygį;
- vaikams su negalia, turintiems sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį.

Asmenys, turintys nurodyto pobūdžio negalią ir pageidaujantys gauti pavėžėjimo su pagalba paslaugą, kviečiami registruotis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento Socialinių paslaugų skyriuje, tel. 8 41 386 481, 8 41 386 482 darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val., penktadieniais – iki 15.45 val., arba  el. p.  socialines.paslaugos@siauliai.lt
Registracijos metu reikia pateikti  šiuos duomenis: paslaugą pageidaujančio gauti asmens vardas, pavardė, gimimo metai, deklaruotos gyvenamosios vietos adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas (jei turite). Visi užsiregistravę asmenys bus įtraukiami į potencialių paslaugos gavėjų sąrašą.  Paslauga bus teikiama tik užsiregistravusiems asmenims.
Po registracijos kelionę galite užsisakyti: tel. 860417887 (skambinant ar trumpąja telefono žinute) arba el.p.
siauliuis@gmail.com. Užsakymų centras dirba nuo 8.00 val. iki 20.00 val.

Paslauga bus teikiama:
- Šiaulių miesto teritorijoje visomis savaitės dienomis nuo 7.00 iki 24.00 val., vykstant į kultūros, švietimo, sveikatos priežiūros, papildomo užimtumo ir kt. įstaigas;
- už Šiaulių miesto teritorijos ribų visomis savaitės dienomis visą parą, kai reikalinga asmenį su negalia pavėžėti į / iš kitame mieste esančius oro uostą, autobusų ar traukinių stotį, gydymo įstaigą.
Teikiant pavėžėjimo su pagalba paslaugą, asmeniui pagal poreikį užtikrinama pagalba išeiti iš gyvenamųjų patalpų iki automobilio, nuvykti į paskirties vietą, grįžti į gyvenamąsias patalpas, reikiama pagalba įlaipinant/išlaipinant asmenį, asmens nukėlimas laiptais mobiliu kopikliu ir kt. Asmens pasirinkimu, Paslauga gali būti teikiama su asmeniniu asistentu, arba be asmeninio asistento. Asmeninis asistentas palydi neįgalų asmenį į / iš transporto priemonę ir paskirties vietą bei padeda lengviau ją pasiekti.
Pavėžėjimo su pagalba paslaugos kaina asmeniui:
- su asmeniniu asistentu  0,70 Eur/ km;
- be asmeninio asistento  0,40 Eur/km.

Šiaulių miesto savivaldybės administracija, kaip duomenų valdytojas (juridinio asmens kodas 188771865, adresas: Vasario 16-osios g. 62, Šiauliai, el. p. info@siauliai.lt, tel. Nr. (8 41)  509 490), rūpindamasi fizinių asmenų teisėmis, informuoja, kad  pavėžėjimo su pagalba paslaugos asmenims, turintiems negalią, teikimo metu, renkami Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi vadovaujantis 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas) (toliau -Reglamentas). Jūsų duomenys Savivaldybės administracijoje bus saugomi teisės aktų, reglamentuojančių duomenų saugojimo terminus, nustatyta tvarka ir gali būti teikiami tretiesiems asmenims, jeigu tai yra būtina ar asmenims, kurie turi teisę šiuos duomenis gauti teisės aktų nustatyta tvarka. Duomenis pateikti privalėsite, kadangi kitaip negalėsime suteikti Paslaugą.
Informuojame, kas Jūs pagal Reglamentą turite šias duomenų subjekto teises:
- teisę susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
- teisę reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti asmens neišsamius duomenis;
- teisę prašyti savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą);
- teisę prašyti, kad asmens duomenų tvarkymas būtų apribotas; teisę į duomenų perkėlimą;
- teisę atšaukti sutikimą;
- teisę reikalauti, kad nebūtų taikomas tik automatizuotu duomenų tvarkymu, įskaitant profiliavimą, grindžiamas sprendimas, pasikonsultuoti su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos duomenų apsaugos pareigūnu tel. 8 41 596 229 arba el. p. duomenuapsauga@siauliai.lt.
Savo teisės galite įgyvendinti vadovaujantis Duomenų subjektų teisių įgyvendinimo Šiaulių miesto savivaldybės administracijoje taisyklių, patvirtintų 2020 m. balandžio 8 d. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Nr. A-477 „Dėl Duomenų subjektų teisių įgyvendinimo Šiaulių miesto savivaldybės administracijoje taisyklių patvirtinimo“ su pakeitimais ir papildymais, nustatyta tvarka. Daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą rasite www.siauliai.lt. Jūs turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, Vilnius, el. p. ada@ada.lt), jeigu manote, kad Jūsų asmens duomenis tvarkome neteisėtai arba neįgyvendiname Jūsų teisių.

 

Socialinių paslaugų skyriaus informacija

 

Facebook
Spausdinimo versija
Atgal


Oficialūs Savivaldybės puslapiai


 

      


Renginių kalendorius
P A T K Pn Š S
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
Balandis
    2021     
Naujienų prenumerata
Įveskite savo el. paštą ir gaukite
mūsų naujienas pirmieji: