Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Biblioteka sukūrė naują stalo žaidimą „Lietuvos istorija“

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka sukūrė naują stalo žaidimą „Lietuvos istorija“! Tai edukacinis atmintį lavinantis žaidimas, kurio tikslas – ugdyti žaidėjų Lietuvos istorijos raidos supratimą bei orientuotis istorijos faktuose ir įvykiuose.

Žaidimą sudaro 300 kortelių su Lietuvos istorijos įvykiais nuo Lietuvos vardo paminėjimo iki šių laikų. „Lietuvos istorija“ — tai patrauklus ir inovatyvus stalo žaidimas, ugdantis jaunosios kartos pilietiškumą, smalsumą, norą mokytis ir tobulėti, būti tolerantiškam.

Žaidėjui nereikia būti istorijos žinovu ar žinoti tikslias įvykių datas. Pasitelkęs loginį mąstymą, orientuodamasis istorijos kaitoje, atrasdamas sąsajas su konkrečiais istorijos laikotarpiais, dalyvis turi padėti korteles į laiko juostą. Žaidimo tikslas — surinkti daugiausia taškų išdėstant Lietuvos istorinius įvykius chronologine tvarka.

Žaidimu siekiama vystyti asmeninius ir socialinius įgūdžius, tokius kaip loginis, strateginis mąstymas, darni tarpusavio komunikacija, empatija ir kūrybiškumas. Žaidžiant „Lietuvos istoriją“, bus formuojama jaunimo istorinė sąmonė, supratimas, kad šiandienos pasaulis, jo tvarka ir vertybės yra istoriškai sąlygotos ir kintančios.

 

Projektą iš dalies finansuoja: Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas