Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Įvyko paskutinis „Kiemų“ renginys Šiauliuose

Rugpjūčio 11 d. vakarą Vytauto g. 50 daugiabučio kieme įspūdingu Kauno šokio teatro „Aura“ spektakliu „Norėčiau būt paparčio žiedu“ pasibaigė Šiauliuose organizuoti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos renginių ciklo „Kiemai“ renginiai. Kauno šokio teatras „Aura“ – pirmasis šiuolaikinio šokio teatras Lietuvoje, istoriją skaičiuojantis nuo 1980-aisiais Birutės Letukaitės įkurtos modernaus šokio studijos. 1989-aisiais teatras organizavo pirmąjį Lietuvoje tarptautinį modernaus šokio festivalį Kaune. Nuo 2011-ųjų trupėje pradėjo šokti šokėjai iš įvairių pasaulio šalių ir „Aura“ tapo tarptautine šokio trupe, pristatančia spektaklius visuose žemynuose ir įvertinta daugybe apdovanojimų.

„Kiemų“ renginys šokio teatrui buvo nemažas iššūkis, nes pasirodymas vyko tiesiog daugiabučio kieme ant vejos, kaitinant vasariškai saulei. Vis dėlto šokis buvo atliktas nepaprastai profesionaliai ir sulaukė gausių žiūrovų ovacijų. Gamtos įkvėptas spektaklis apie medžius arba apie žmones pasakojo, kad tiek augalai, tiek žmonės gyvybiškai reikalingi vieni kitiems tam, kad bendrautų, kvėpuotų, veiktų, išliktų ir nepailsdami ieškotų savo paparčio žiedo.

Renginio metu Vytauto g. 50 ir Krymo g. 26 (šiame kieme vyko pirmasis 2022 m. „Kiemų“ renginys) daugiabučių namų bendrijų atstovėms įteiktos lentelės „Kultūrai atviras kiemas“, kurios papuoš šių daugiabučių sienas. Iš viso šiais metais tokiomis lentelėmis pasipuoš 3 daugiabučiai (Vytauto g. 50, Krymo g. 26 ir K. Korsako g. 47). Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka ir toliau sieks, kad miesto bendruomenės savanoriškai įsitrauktų į kultūrinius projektus, o tokiomis lentelėmis pažymėtų daugiabučių bei kiemų kasmet tik daugėtų. Lenteles bendruomenių atstovėms renginio metu įteikė ir už aktyvumą bei atvirumą kultūrai padėkojo Šiaulių miesto mero patarėjas Justinas Švėgžda.

Nors tai buvo paskutinis šių metų „Kiemų“ renginys Šiauliuose, tačiau šiuo renginiu 2022 m. renginių ciklas „Kiemai“ dar nesibaigia. Rugsėjo 9 d. „Kiemai“ apsilankys Plungėje, V. Mačernio g. 23 daugiabučio kieme. 17.30 val. čia įvyks pokalbis-diskusija „Reikia pabūti Buduliu, kad taptum kataliku“. Apie gyvenimiškas patirtis, asmeninį požiūrį į religiją ir gyvenimo tiesas kalbėsis žurnalistai, laidų ir renginių vedėjai Rimas Šapauskas ir Rytis Zemkauskas. 

    Projektą „Kultūra ant slenksčio: kultūrinė kiemų intervencija 2022“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

    Organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

    Festivalio partneriai ir rėmėjai: Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, „Mano būstas Šiauliai“, Šiaulių turizmo informacijos centras, Plungės turizmo informacijos centras, Šiaulių gestų kalbos video studija „Proforma“, Lietuvos moksleivių sąjunga, kultūros žurnalas „Literatūra ir menas“, naujienų portalas „Etaplius.lt“, Šiaulių apskrities televizija, Plungės ir Rietavo laikraštis „Žemaitis“, Saulės radijas, „Owexx“, „LT Advert“, „Busturas“, „Vilmers“, „Akropolis Šiauliai“, „LTG Link“, Geležinė Lapė, naujienų portalas „We love Lithuania“, „Kvepia pasakom“, „Garsas LT“, „Gorila reklama“, „Lieta dėlionės“, „TOI-TOI Lietuva“.

    Mūsų draugai: DNSB K. Korsako g. 47, Šiauliai, ir DNSB Krymo g. 26, Šiauliai.

    T. Pauliuščenkos inf. A. Mačiūnės ir bibliotekos archyvo nuotr.