Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Naujovė Šiaulių mieste – taktiliniai žemėlapiai

Šiaulių miesto savivaldybės administracija su Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto prof. Vakariu Bernotu bei skulptoriumi Arūnu Sakalausku pasirašė sutartį dėl taktilinių žemėlapių objektų maketavimo, gamybos ir įrengimo. Taktilinis žemėlapis – tai būdas neregiams ir silpnaregiams geriau orientuotis aplinkoje, suprasti aplinkinius objektus. Per paskutinius kelis metus miestas gerokai pasikeitė, išgražėjo ir mes turime galimybę tiems mūsų visuomenės nariams, kurie negali matyti, pristatyti mūsų gražų miestą.

Šiauliuose tokie žemėlapiai padės geriau pažinti Šiaulių miesto centrą – Prisikėlimo ir Saulės laikrodžio aikštes ir jų prieigas. Taktiliniai žemėlapiai turės apčiuopiamas linijas, taškus bei kitus žymėjimus, kuriuos liesdami aklieji ir silpnareigiai supras, kokius objektus liečia. Tekstinė informacija bus pateikta Brailio raštu.

Vienas žemėlapis – mažosios architektūros elementas vaizduos Šiaulių miesto centrą, Prisikėlimo aikštę, šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedrą, Tautos Laisvės paminklą, kitas – Saulės Laikrodžio aikštę, dekoratyvinę skulptūrą „Šaulys“, Šiaulių senąsias Talšos kapines, Talkšos ežero pakrantę su geležine lape, labirintu.

Taktilinių žemėlapių įrengimo vietos yra derinamos su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Šiaulių miesto ir rajono filialo taryba.

Nauji objektai mieste turėtų atsirasti kitų metų pavasarį-vasarą.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Titulinės iliustracijos šaltinis kretinga.lt

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas