Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikinti „geležiniai“ Saulės miesto triatlonininkai

Rugpjūčio 6 d. Taline, Estijoje vyko prestižinės „IronMan“ („geležinio žmogaus“) triatlono varžybos. Beveik 4 kilometrai plaukimo, 180 kilometrų važiavimo dviračiu ir viso maratono bėgimas – tokią distanciją įveikė šiauliečiai Mantas Jablonskis ir Severinas Norgaila. Puikius rezultatus pademonstravusius Saulės miesto sportininkus šiandien pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Galima drąsiai teigti, jog Mantas Jablonskis jau nebėra triatlono sporto šakos naujokas: praėjusiais metais jis įveikė savo pirmąjį „IronMan“ triatloną Taline, o 2022-aisiais jau spėjo sudalyvauti Dubajaus, Varšuvos, Varėnos ir Jonavos triatlonuose bei Rygos ir Vilniaus maratonuose. Toks intensyvus pasiruošimas šių metų „IronMan“ triatlonui Taline neabejotinai davė vaisių: 2021-aisiais Mantas Jablonskis „IronMan“ distanciją Taline įveikė per kiek ilgiau nei 10 val. 38 min, o šiemet šiame triatlone jis užfiksavo išties įspūdingą laiką: 9 val. 32 min. 15 sek.! Mantas finišavo 4 vietoje savo amžiaus grupėje bei iškovojo istorinį kelialapį į „IronMan“ triatlono pasaulio čempionatą, vyksiantį Havajuose, Jungtinėse Amerikos Valstijose jau spalio mėnesį.

„Varžybos Havajuose – pats rimčiausias sportinis iššūkis, jei į kitas galima tiesiog užsiregistruoti ir dalyvauti, į Havajuose vykstančias reikia gauti specialų pakvietimą. Tai senas tradicijas turintis trialonas ir yra organizuojamas nuo 1978 metų. Vien registracijos mokestis – 1200 eurų, dalyvauja apie nuo 2500 iki 3000 dalyvių. Na, o kalbant apie varžybas Taline, netikėtumu tapo dviračių trasoje dvi valandas pliaupęs stiprus lietus. Šiaip, ruošiantis triatlonui būna nelengvas laikotarpis, reikia spėti atlikti savo pareigas darbovietėje, rasti laiko ilgoms treniruotėms ir poilsiui. Už supratimą geranoriškumą ir paramą norėčiau padėkoti savo darbdaviams – Dariaus Beconio įmonei. Dalyvavimas tokiose varžybose nėra pigus, tam skiriu ir paramos ir asmenines lėšas“, – komentavo M. Jablonskis.

Tuo tarpu Severinui Norgailai „IronMan“ triatlonas Taline buvo pirmasis toks iššūkis. Pradėjęs pasiruošimą dar praėjusių metų rugsėjį, iki starto Taline jis nubėgo daugiau nei 1500, dviračiu nuvažiavo apie 3500 ir nuplaukė apie 170 kilometrų. Pirmąjį triatlono išbandymą puikiai šiauliečiams pažįstamas Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius išlaikė nepriekaištingai – planavęs distanciją įveikti per 12 valandų, Severinas finišo liniją kirto praėjus 10 val. 29 min. ir 31 sek.!

„Pirmą kartą visą tai dariau, nežinojau ko tikėtis, todėl stengiausi pasilikti jėgų rezerve, kad galėčiau iš viso finišuoti. Stengiausi, bet labai stebėjau savo savijautą. Buvau bėgęs tik maratoną praeitą rugsėjį, bet tai nieko negarantuoja, nežinai, kaip organizmas sureaguos į tokius krūvius“, – sakė Severinas Norgaila.

Susitikimo metu Šiaulių miesto meras Mantui Jablonskiui ir Severinui Norgailai įteikė simbolines dovanas: miesto vėliavas bei reprezentacinius Saulės miesto sportinius marškinėlius.

„Severinas ir Mantas yra nuostabūs mūsų miesto ambasadoriai su pasididžiavimu ir be jokio atlygio garsinantys Šiaulių miesto vardą tarptautinėje bendruomenėje. Spalio 6-8 dienomis Šiaulių miesto vėliava taip pat plevėsuos Havajuose, Jungtinėse Amerikos Valstijose – tai yra išties istorinis įvykis, kai šiaulietis Mantas Jablonskis turės galimybę sudalyvauti „IronMan“ triatlono pasaulio čempionate, kuriame iki šiol dar nedalyvavo nei vienas Lietuvoje gyvenantis lietuvis. Noriu asmeniškai kreiptis į Šiaulių verslo atstovus ir mecenatus bei pakviesti prisidėti prie Manto istorinio žygio – puikiai suprantame, jog ši kelionė pareikalaus ne tik didžiulių fizinių bei valios pastangų, bet ir nemažų finansinių išlaidų. Manto triatlonas Havajuose yra puiki galimybė susivienyti dėl miesto. Linkiu didžiausios sėkmės visų miestiečių vardu!“ – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis