Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių mieste toliau gerinama investicinė aplinka

Šiaulių mieste pradedami nauji darbai, kurie tiesiogiai prisidės prie Šiaulių laisvosios ekonominės zonos (LEZ) investicinio patrauklumo didinimo. Siekiant pritraukti naujus investuotojus bus įrengiama trūkstama inžinerinė infrastruktūra ir susisiekimo komunikacijos.

Šiaulių LEZ prieigose (Aviacijos g. 9 ir 11) prie būsimos geležinkelio vėžės bus įrengtos krovos ir konteinerių saugojimo aikštelės, numatoma, kad šių aikštelių plotas sudarys apie 25 tūkst. kv. m. Jas bus patogu pasiekti nauju privažiavimu nuo Aviacijos g. taip pat – geležinkeliu.

Taip bus sudaromos sąlygos potencialiems investuotojams žaliavų ir produkcijos logistikai naudoti ne tik kelių ir oro, tačiau taip pat ir geležinkelių transportą.

 

Planuojama, kad projektas padės spręsti kokybiškų, gerai apmokamų darbo vietų trūkumo Šiaulių miesto gyventojams problemas, kadangi vienas iš projektu siekiamų rezultatų – pritraukti bent 3 naujus investuotojus, kurie sukurs per 120 naujų darbo vietų.

 Įgyvendinant projektą, pėstiesiems bei dviratininkams Šiaulių LEZ teritorijoje jau nutiestas apie 900 m ilgio, 3 m pločio pėsčiųjų ir dviračių takas Aviacijos g.

 

Projekto veiklos vykdomos įgyvendinant priemonę  07.1.1-CPVA-V-906 „Kompleksinė paslaugų plėtra integruotų teritorijų vystymo programų tikslinėse teritorijose“. Projekto veiklos finansuojamos Europos regioninės plėtros fondo lėšų, Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir savivaldybės biudžeto lėšomis.

Projekte numatytus darbus Šiaulių LEZ teritorijoje numatoma baigti 2023 m.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis