Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių savivaldybė religines bendruomenes kviečia į susitikimą

Šiaulių savivaldybės tarybai patvirtinus religinių bendruomenių ir bendrijų finansavimo tvarką, mieste veikiančių bendruomenių atstovai kviečiami į susitikimą.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis spaudos konferencijoje informavo apie planuojamą susitikimą su miesto religinių bendrijų ir bendruomenių atstovais. Pasak Antano Bartulio, Taryba dar 2022 m. gruodį patvirtino religinių bendruomenių ir bendrijų finansavimo iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto lėšų tvarkos aprašą, o komisija, kuri vertins religinių bendruomenių paraiškas bus formuojama po savivaldos rinkimų. Iki to laiko numatoma atlikti paruošiamuosius darbus.

„Savivaldybė planuoja surengti konsultacinį susitikimą, kuris vyks vasario 3 dieną 9 val. 237 kabinete (Vasario 16-osios g. 62) . Šiek tiek problematiška surinkti visas religines bendruomenes, nes dalis jų mūsų mieste turi tik padalinius, kitos veikiai savarankiškai. Iš devynių bendruomenių, pripažįstamų valstybinių lygiu, Šiauliuose identifikavome šešias, tas sąrašas, gal dar nėra galutinis. Norime susitikti su tų bendruomenių atstovais, pristatyti parengtą aprašą ir paaiškinti, kokiais atvejais ir kokios išlaidos gali būti dengiamos biudžeto lėšomis, kad religinės bendruomenės galėtų ruoštis ir teikti paraiškas“, – komentavo administracijos direktorius.

Antano Bartulio teigimu, religinės bendruomenės iš Savivaldybės gali tikėtis lėšų savo maldos namų priežiūrai, ypač, jei tie pastatai naudojami ne tik religiniams, bet ir visuomeniniams tikslams, miesto renginiams, turizmui.

Viešai apie savo veiklą skelbiančios ir kontaktus nurodančios Šiaulių mieste veikiančios religinės bendruomenės ir bendrijos gaus kvietimus į numatomą susitikimą, jame kviečiami dalyvauti ir kitų, valstybės pripažįstamų, religijų atstovai Šiauliuose.

Primename, kad pagal Lietuvos Respublikos religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymą, Valstybė pripažįsta šias Lietuvos istorinio, dvasinio bei socialinio palikimo dalį sudarančias tradicines Lietuvoje egzistuojančias religines bendruomenes ir bendrijas: lotynų apeigų katalikų, graikų apeigų katalikų, evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų, ortodoksų (stačiatikių), sentikių, judėjų, musulmonų sunitų ir karaimų.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis