Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose startuoja naujos gamyklos statyba

Šiaulių pramoniniame parke duotas oficialus startas naujos gamyklos statybai. Čia besikuriantys naujakuriai – Šiauliuose aktyviai dirbanti bendrovė „Ltintus“. Statybos pašventintos, o pastato pamatuose įmūryta simbolinė kapsulė su žinute ateities kartoms.

JAV įmonių grupei „INTUS Windows“ priklausanti UAB „Ltintus“ oficialiai skelbia naują veiklos etapą – pradėta plastikinių langų bei durų gamyklos statyba Šiaulių pramoniniame parke. Keletą metų Šiauliuose jau dirbanti bendrovė spėjo pagarsėti gamybos pajėgumais, darbo kultūra ir socialinėmis iniciatyvomis.

Simbolinėje statybų pradžios šventėje susirinko didelis būrys svečių iš Lietuvos ir JAV: savininkai, darbuotojai, partneriai, gamyklos statytojai, Savivaldybės ir vyskupijos vadovai.

„Su savivaldybe reikalų turėjome daug, dėkoju merui ir jo komandai už teisingą požiūrį į verslą ir operatyvumą. Pajutome, kad esame bendra komanda, kuri dirba vienam tikslui – pagerinti žmonių gyvenimą ir prisidėti prie miesto vystymo. Tai galime pasiekti tik kartu. Na, o savo veikla mes norime, kad planeta būtų žalesnė, siekiame mažinti CO2 emisijas, esame įsipareigoję už kiekvieną pagamintą langą arba duris pasodinti po vieną medį. Kol kas ši programa vyksta JAV, o Šiauliuose kuriame sakurų parką, panašių programų bus ir daugiau“, – kalbėjo „INTUS Windows“ vadovas Rolandas Talalas.

„Siekiame, kad miestą rinktųsi verslas. Ten, kur yra verslas, yra tikroji atsakomybė, tikras miesto gyvenimas. Tokių investicijų iš JAV atėjimas yra ženklas, kad dirbame teisinga linkme. Per savo neilgą veiklos laikotarpį bendrovė tapo žinoma Šiauliuose, o čia bus visiškai kitos gamybos ir darbo sąlygos. Jūsų įmonės, kartu su JAV, Izraelio, Japonijos ir Vokietijos ambasadoriais sodintos sakuros Dainų parke jau žydi, pažiūrėti ir jomis pasidžiaugti ateina daugybė žmonių. Tegul sėkmė lydi visus jūsų darbus ir iniciatyvas“, – linkėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.    

 

Pradėtą statybą palaimino ir pašventino Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, į gamyklos pamatus įbetonuota simbolinė kapsulė su laišku ateities kartoms.

Naują gamyklą planuojama pastatyti dar šiais metais.

UAB „Ltintus“ iniciatyva Dainų parke yra kuriamas japoniškų vyšnių – sakurų sodas, jau yra pasodinta 60 šių medelių.

2021 metais bendrovė pelnė Šiaulių miesto nominaciją „Geriausias metų darbdavys“, šiemet taip pat pateko į geriausiųjų darbdavių trejetuką.  

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis