Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

2021-ųjų kraitis – atlikta darbų už 35 mln. eurų!

Šiaulių miesto savivaldybė ir toliau nemažina darbų tempo. Susumavus 2021-ųjų metų rezultatus aiškėja, kad jie praktiškai nenusileidžia ypatingos ekonominės sėkmės metais vadintiems 2020-iesiems. Šiaulių miesto savivaldybės administracija rangos darbus organizavo ir prie finansavimo prisidėjo vykdant net 80 įvairiausių infrastruktūros projektų, beveik 60 projektų buvo visiškai užbaigta. Patys brangiausi projektai skirti verslo aplinkos gerinimui ir ilgam taps miesto ekonomikos augimo pagrindu.

Prieš metus, pasibaigus 2020-iesiems, manyta, kad tokios sėkmės metų jau nepavyks pakartoti. Pasirodo, stiprėjančios Šiaulių miesto savivaldybės komandos įdirbis ir kompetencijos, leido dar kartą pasiekti panašių rezultatų. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis, spaudos konferencijoje pristatydamas 2021-ųjų darbus, reziumavo, kad projektų apimtys mieste beveik nemažėjo, Savivaldybė ir pernai kuravo apie 8 dešimčių infrastuktūros objektų tvarkymą. Toliau buvo atnaujinamos viešosios erdvės, gatvės, pėsčiųjų ir dviračių takai, pastatai, įvairios paskirties teritorijos. Pačios brangiausios investicijos buvo susijusios su ne tik miesto, bet ir viso regiono ekonomikos potencialo stiprinimu.   

„Praėjusiais metais atlikta darbų už 35 milijonus eurų, darbininkai darbavosi 80 objektų. Galite įsivaizduoti, koks tai darbų mastas. Norėčiau atkreipti dėmesį į tuos objektus, kurie ateityje gali pasitarnauti išorinių investicijų pritraukimui, tokių projektų mes turėjome 13, bendra jų suma – 10 mln. eurų. Sėkmingai baigtos investicijos į Šiaulių oro uosto infrastruktūros gerinimą, tam buvo skirta 3,3 mln. eurų. Įvykdyti naujos geležinkelio atšakos statybos į Šiaulių miesto pramoninę zoną pirmo etapo statybos darbai –  2,5 mln. Eur. Toliau investuota į verslui patrauklios aplinkos kūrimą Šiaulių Laisvojoje ekonominėje zonoje, tvarkytos sovietmečiu užterštos teritorijos. Siekiant pritraukti lėšų šiems projektams, nemažas įsipareigojimas teko Šiaulių merui Artūrui Visockui. Nuosekliai bendraujant su ministerijomis, reikėjo pagrįsti ir įrodyti atliekamų darbų būtinumą ir jų svarbą miesto ir regiono ekonomikos vystymuisi. Šis procesas buvo sėkmingas, kaip matote, investicinės aplinkos kūrimui pritraukta beveik trečdalis visų miesto infrastruktūros lėšų“, – komentavo Antanas Bartulis.

Minint kultūros objektus, pernai užbaigta ir jau sėkmingai išbandyta nauja vasaros estrada, įsibėgėjo koncertinės įstaigos „Saulė“ koncertinės salės rekonstrukcija. Daugiausiai darbų atlikta susisiekimo srityje, atnaujintos gatvės, takai, šaligatviai, diegtos eismo saugumo ir darnaus judumo priemonės. Asfaltavimo darbai, kurių vertė 1,2 mln. eurų, vyko 9 žvyruotose gatvėse, prie šių darbų savo lėšomis prisidėjo ir gyventojai. Iš viso finansuoti 55 susisiekimo srities objektai, tam skirta beveik 19 mln. eurų. 

Savivaldybė 2021 m. vykdė 10 viešųjų erdvių atnaujinimo projektų, tvarkyti miesto parkai, Talkšos ežero pakrantė, Draugystės prospekto kvartalas ir pan.

„Darbų apimčių kartelė Šiauliuose yra iškelta labai aukštai ir mes neketiname jos nuleisti. Esu įsitikinęs, jog besikeičiančiu miestu džiaugiasi ne tik naujai Saulės miestą atrandantis ir drąsiai čia investuojantis verslas, bet ir patys šiauliečiai bei miesto svečiai. Šiauliai akivaizdžiai tampa patrauklesni ir patogesni: pagaliau turime šeimoms pritaikytus parkus, žaidimų aikšteles, intensyviai tvarkomus darželius bei mokyklas, aukščiausio lygio kultūros bei sporto renginius. Tikiu, jog investicijos į miestą atsipirks su kaupu, o šiais metais suplanuoti darbai dar labiau atskleis mūsų miesto potencialą“, – praėjusių metų projektus komentavo Artūras Visockas.

Didžiausi 2021 m. ŠMSA vykdyti objektai:

Oro uosto infrastruktūros plėtra – 3,3 mln. Eur

Geležinkelio atšakos į Šiaulių miesto pramoninę zoną įrengimas – 2,5 mln. Eur

Vilniaus g. bulvaro rekonstrukcija – 2,2 mln. Eur

Talkšos ežero pakrantės plėtra – 1,8 mln. Eur

Rėkyvos progimnazijos rekonstrukcija ir aplinkos gerinimas – 1,7 mln. Eur

Pastato Tiesos g. 3 pritaikymas laikino apgyvendinimo paslaugoms teiki – 1,5 mln. Eur

Draugystės kvartalo sutvarkymas – 1,1 mln. Eur

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis