Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Žinomos skulptūros papuoš atnaujintas viešąsias erdves

Šiaulių miesto savivaldybė priėmė sprendimus dėl dviejų skulptūrų perkėlimo į rekonstruotas ar šiuo metu atnaujinamas miesto viešąsias erdves. Vienas žinomas meno kūrinys bus įkurdintas miesto centrinėje dalyje, kitas bus perkeltas į pietinį rajoną.

Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vincas Urbonavičius informavo sprendimus dėl dviejų žinomų skulptūrų. Savivaldybės Mažosios architektūros (skulptūrų) perkėlimo darbo grupės sprendimu, garsių autorių sukurti kūriniai bus įkurdinti atnaujintose erdvėse centrinėje ir pietinėje Šiaulių dalyse.  

Skulptorės Birutės Kasperavičienės skulptūra „Gulinti mergaitė“ bus perkelta šalia suprojektuotos vaikų žaidimų aikštelės šiuo metu rekonstruojamame Dainų pėsčiųjų take. Su Dainų tako rangovais bus derinama dėl skulptūrai reikalingo pagrindo parengimo. Šios skulptūros perkėlimą į minėtą pėsčiųjų taką siūlo ir Lietuvos architektų sąjungos Šiaulių skyrius.

Taip pat nuspręsta skulptoriaus prof. Aloyzo Toleikio skulptūrą „Dubysa“ perkelti į neseniai  atnaujinto centrinio parko teritorijoje esantį vandens telkinį. Architektūros, urbanistikos ir paveldosaugos skyriui pavesta nusimatyti lėšas ir skulptūros perkėlimą atlikti kitų metų kovo-gegužės mėnesiais.

„Dubysos“ perkėlimui į centrinį parką yra gautas ir Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininko pritarimas.

Šiuo metu abi skulptūros yra įkurdintos žaliose zonose greta Pramonės gatvės.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis