Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Atnaujinama prekyba Kaštonų alėjoje: įsigyti sendaikčių – sekmadieniais

Pabaigus Kaštonų alėjos rekonstrukcijos darbus visiems įprastoje vietoje vėl kviečiame prekiauti sendaikčiais. Nuo rugpjūčio 2 d. Kaštonų alėjoje atnaujinama prekyba sendaikčiais, rankdarbiais, dailiųjų amatų ir meno dirbiniais. Tiesa, keičiasi prekybos laikas: prekyba bus vykdoma vieną kartą per savaitę – sekmadieniais.

Svarbu saugumas!

Situacija dėl Covid-19 viruso išlieka pakankamai rimta ir atsipalaiduoti jokiu būdu negalima.  Tiek prekiaujantiems, tiek pirkėjams privaloma laikytis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų atstumų, būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo asmeninėmis apsaugos priemonėmis ir kitų sąlygų. Išduodant leidimus visos šios nustatytos sąlygos yra pridedamos.

Parengta nauja prekybos vietų išdėstymo schema Kaštonų alėjoje nuo Vilniaus gatvės iki Aušros alėjos. Rengiant schemą ypatingas dėmesys skirtas saugumo reikalavimams – prekybos vietos išdėstytos išlaikant 2 metrų saugius atstumus tarp prekybos vietų. Šiuo metu yra numatytos 23 vietos (su prekybos vietų išdėstymo schema galima susipažinti čia).

Atnaujintoje Kaštonų alėjoje nuspręsta nežymėti ant grindinio prekybos vietų numerių. Leidimo turėtojas pagal kartu su išduotu leidimu pridėtą prekybos vietų išdėstymo schemą gali prekiauti kiekvieną sekmadienį tuo metu neužimtoje vienoje iš schemoje nurodytų vietų.

Siekiant sudaryti palankesnes sąlygas ne tik prekybininkams atvykti prekiauti, bet ir pirkėjams užsukti nuo darbo laisvu laiku į taip vadinamą „sendaikčių turgelį“, nuspręsta perkelti prekybos dieną iš trečiadienio į sekmadienį. Savaitgalį suaktyvėjęs miesto gyvenimas – sendaikčius pamėgusių entuziastų ir jų pirkėjų lengvas šurmulys tai tik dar viena puiki proga pavaikštinėti mūsų mieste, puikiai praleisti laisvą laiką.

Prekyba tik sendaikčiais

Primename, kad vadovaujantis teisės aktais ir siekiant išlaikyti šio gyventojų vadinamo „sendaikčių turgelio“ dvasią ir susiklosčiusias tradicijas, prekyba vykdoma naudotomis prekėmis: sendaikčiais, rankdarbiais, dailiųjų amatų ir meno dirbiniais, antikvariniais daiktais, turinčiais savitumą, autentiškumą, kuriančiais meninę, istorinę ir išliekamąją vertę. Prekiauti drabužiais, batais, buitinės technikos prietaisais ir baldais draudžiama.

Prekybos vietos turi būti estetiškos ir tvarkingos, negalima prekiauti nuo dėžių, turėklų, atramų, grindinio, žemės (žolinės dangos) ir tam nepritaikytos įrangos.

Prašymai išduoti leidimus pateikiami per atstumą (elektroninėmis priemonėmis: siunčiant elektroniniu paštu ([email protected]) arba tiesiogiai, atvykus į Savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus Aptarnavimo ir e. paslaugų poskyrį Savivaldybės priimamajame prie 6 langelio (Vasario 16-osios g. 62, Šiauliuose). Tel. pasiteirauti:  8 41 500 516.
Prašymai išduoti leidimus prekiauti Kaštonų alėjoje gali būti teikiami nuo rugpjūčio 2 d. Prie prašymo būtina pridėti prekybinės įrangos fotonuotrauką.


Ekonomikos ir investicijų skyriaus informacija

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas