Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Globos centrų komanda išlydėta į globėjų šventę

Lietuvoje kiekvieną dieną yra vaikų, kurių saugumui ir sveikatai kyla pavojus. Vaikams reikalinga skubi laikina pagalba šeimoje arba nuolatinė globa, kai vaiko tėvams nepavyksta išspręsti asmeninių psichologinių ar socialinių problemų.

Šiuo metu Šiaulių mieste vaikus globoja 155 šeimos ir jose auga 213 vaikų, institucijose auga 43 vaikai. Deja, bet globėjų (rūpintojų) trūksta, ypač norinčių ir galinčių globoti (rūpintis) vaikus su negalia, vyresnius kaip 10 metų vaikus. 

Siekiant padėkoti globėjams, kurie sąmoningai apsisprendė užauginti žmogų, atvėrė savo namų duris ir širdis, nuo 2017 metų kasmet pirmąjį liepos sekmadienį Lietuvoje minima Globėjų diena. Šiemet globėjams pagerbti liepos 2 d. Klaipėdoje organizuojama didžiausia, visos Lietuvos globojančių šeimų šventė. Švente siekiama sujungti, suburti globojančias šeimas, griausmingai atšvęsti artėjančią Globėjų dieną (liepos 3 d.) ir parodyti Lietuvai, kiek mūsų šalis turi didelės širdies gerumo žmonių ir nuostabių vaikų.

Liepos 1 d. Šiaulių miesto savivaldybės vicemeras Egidijus Elijošius perdavė Šiaulių miesto savivaldybės vėliavą ir kitą atributiką Šiaulių miesto savivaldybės Globos centrų komandai, kuri liepos 2 d. vyks į Klaipėdą ir kartu su Šiaulių miesto globėjais ir jų globotiniais dalyvaus nacionalinėje globėjų šventėje.

Socialinių paslaugų skyriaus informacija, R. Budvydienės nuotraukos

Globėjų diena