Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Informacija dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijų

2022 m. rugsėjo – spalio mėnesiais Socialinių išmokų ir kompensacijų skyriuje (toliau – Skyrius) yra gauta kelis kartus daugiau nei įprastai elektroninių prašymų dėl piniginės socialinės paramos skyrimo, bei kitų socialinių išmokų. Asmenys, neturintys galimybės pateikti prašymo elektroniniu būdu, priimami Skyriuje pagal išankstinę registraciją. Registracija šiuo metu vyksta 2022 m. gruodžio bei 2023 m. sausio mėnesiams.

Nuo 2022 m. rugsėjo 27 d. iki 2022 m. spalio 17 d. Socialinės paramos internetinė sistema visiškai neveikė arba veikė tik dalį dienos. Dėl didelio pateiktų prašymų skaičiaus ir sistemos trikdžių užtruks prašymų nagrinėjimas ir sprendimų priėmimas. Ne visi prašymai bus išnagrinėti per teisės aktuose nustatytus terminus.

Asmenims, pateikusiems prašymus dėl kompensacijų teikimo šių metų rugsėjo – spalio mėnesiais ar vėliau šildymo sezono metu, kompensacijos bus skiriamos visam šildymo sezono laikotarpiui, jeigu bendrai gyvenantys asmenys arba vienas gyvenantis asmuo kreipimosi dėl kompensacijų ir sprendimo priėmimo metu, taip pat laikotarpiu, už kurį skiriamos kompensacijos, turi teisę jas gauti. AB „Šiaulių energija“, gavusi sprendimus dėl teisės nustatymo į kompensacijas, perskaičiuos mokėtinas už šilumą ir karštą vandenį sumas sprendime nurodytu laikotarpiu.

Atsižvelgiant į didelį asmenų laukiančių eilėje kol jų prašymai bus apsvarstyti skaičių, kiekvieną mėnesį pradedant šių metų lapkričiu Skyrius perduos šių asmenų sąrašą akcinei bendrovei „Šiaulių energija“. Bendru Šiaulių miesto savivaldybės administracijos ir AB „Šiaulių energija“ sutarimu šiems asmenims nebus skaičiuojami delspinigiai, jei laukiant sprendimo dėl kompensacijos skyrimo, asmuo negalės apmokėti visos AB „Šiaulių energija“ sąskaitoje nurodytos mokėjimo sumos. AB „Šiaulių energija“ atkreipia dėmesį, kad asmuo, apmokėdamas pateiktą mokėjimo sąskaitą, gali nurodyti savo mokėjimo sumą (langelis sąskaitos apatiniame kairiajame kampe).

Nors šiuo laikotarpiu susidariusi asmens skola neturės įtakos kompensacijos skyrimui, tačiau rekomenduojama pagal galimybes ir toliau apmokėti AB „Šiaulių energijos“ sąskaitas. Taip nesusidarys skolos, jei, išnagrinėjus prašymą dėl kompensacijos skyrimo, bus nustatyta, kad asmuo neturi teisės jos gauti. Jei kompensacija asmeniui bus paskirta, AB „Šiaulių energija“ perskaičiuos mokėjimus už visą sprendime nurodytą laikotarpį. Asmeniui, apmokėjusiam bendrovės sąskaitas, perskaičiavimo laikotarpiu susidariusios permokos suma bus įskaityta mokėjimams už ateinančius atsiskaitymo laikotarpius arba asmens pageidavimu grąžinta į nurodytą sąskaitą.

Suprantame Jūsų susirūpinimą, atsiprašome už nepatogumus. Esame pasirengę darbui šiuo visiems nelengvu laikotarpiu bei tikimės Jūsų supratimo ir geranoriškumo.

Socialinių išmokų ir kompensacijų skyriaus informacija
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas

A

Aurelija 2023-01-24 16:33
Labai apmaudu, kad nėra informacijos dėl kompensacijų privačių namų gyventojams, prašymas buvo pateiktas dar spalį, visi dokumentai galutinai su specialisto pagalba sutvarkyti lapkritį. Šildymo sqskaitos didžiulės, o kada ir ar išvis bus kompensuojama informacijos jokios. Norėtusi daugiau bendravimo iš institucijų.
(Redaguota)