Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kaip nepražilti per naktį?

Jaunas žmogus linkęs eksperimentuoti, jis kupinas smalsumo ir nori išbandyti jį supančias nustatytas ribas. „Renginiuose sunku pažaboti šį jaunatvišką maištą, tačiau o ar reikia tai daryti? Labai svarbu išlaikyti balansą ir nenueiti į kraštutinumus – suteikiant visišką laisvę arba visišką jos suvaržymą. Visa tai dar aktualiau pasidaro jaunimo renginiuose su nakvyne“ – sako Jaunimo reikalų agentūros direktorius Jonas Laniauskas.

Jaunimo reikalų agentūra tam, kad jaunimo darbuotojai nepasiklystų klausimų labirinte, inicijavo praktinių rekomendacijų leidinį „Kaip nepražilti per naktį“, išleistą savo srities ekspertų, dirbančių su jaunimu - Kristinos Mačiulytės ir Žilvino Mažeikio. Šiuo leidiniu siekiama stiprinti su jaunimu dirbančių asmenų kompetencijas organizuojant jaunuoliams renginius su nakvyne.

Visi, kurie dirba su jaunimu, vienu ar kitu metu organizuoja įvairius renginius, skirtus jauniems žmonėms. Dažnai vyksta ir renginiai su nakvyne, kurių metu iškyla daug klausimų dėl saugumo. Todėl kiekvienas renginių organizatorius turėtų nepamiršti, jog kai kurios situacijos yra neišvengiamos ir reikia būti joms pasiruošusiems.

„Saugumas per renginį yra visa ko pagrindas. Tik saugiai besijaučiantys dalyviai bei organizatoriai gali konstruktyviai veikti ir sklandžiai mokytis bei siekti veiklų metu keliamų tikslų. Priešingu atveju išvyka taps ne mokymosi, kūrybos ir atradimų erdve, o tiesiog mėginimu išgyventi, su daug draudimų, nuolatiniu organizatorių reagavimu į netikėtas situacijas ir sunkiai pakeliamu nuovargiu” – pasak vieno iš rekomendacijų autorių Žilvino Mažeikio.

Leidinyje „Kaip nepražilti per naktį“, rasite patarimus į ką atkreipti dėmesį prieš ruošiantis renginiui (dalyvių grupės dydį, numanomas rizikas ir pan.), kaip elgtis renginio metu. Galėsite susipažinti ir su renginių taisyklėmis bei pasiūlymais į ką atkreipti dėmesį skirtingų formatų renginių metu.

Š.m. liepos 7 d. 11 val. vyks online leidinio pristatymas - pokalbis (transliacija vyks Jaunimo reikalų agentūros facebook paskyroje) su leidinio autoriais.

Su leidiniu galite susipažinti  ČIA 

Informaciją teikia Jaunimo reikalų agentūra, jra.lt

 

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyr. specialistė) Dalia Vietienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas