Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Krepšinio klubui „Šiauliai“ keliami ambicingi tikslai

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susitiko su krepšinio klubo „Šiauliai“ direktoriumi Donatu Slanina ir klubo valdybos pirmininku Artūru Nacicku. Susitikime aptartas besibaigiantis šių metų sezonas ir būsimojo sezono planai. Gerėjančius žaidimo rezultatus demonstruojančiai miesto vyrų krepšinio komandai keliama ambicinga užduotis.

Miesto krepšinio klubo  „Šiauliai“ vyrų komanda pastaruoju metu demonstruoja visai kitą komandinio žaidimo lygį ir savo gerbėjus džiugina gražiomis pergalėmis. Sezonui baigiantis, Šiaulių krepšininkai įrodė, kad gali kaip lygiaverčiai kovoti praktiškai su visomis LKL komandomis. Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, pakvietęs klubo vadovus į pasitarimą, pirmiausia padėkojo už bendras pastangas, padėjusias pasiekti persilaužimą.

„Suprantame, kad, nepatyrus pralaimėjimų, pergalės taip nedžiugina. Tačiau Šiaulių krepšinio fanai jau tikrai kiek per ilgai laukė aukštesnės pavaros komandos žaidime. Ačiū už tai, ką jums drauge pavyko pasiekti. Suprantu, kad didelis darbas buvo atliktas ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Džiaugiuosi, kad naujam klubo direktoriui Donatui pavyko mobilizuoti pajėgas, rasti bendrą kalbą ir suvaldyti situaciją. Aš, kaip ir visi šiauliečiai, tikimės, kad šį sezoną pavyks baigti kaip įmanoma aukštesne pozicija finalinėje lentelėje“, – sakė Artūras Visockas.

Šiaulių miesto meras akcentavo, kad jau dabar būtina ruoštis kitam sezonui. Anot A. Visocko, tiesiog būtina išsaugoti vyrų komandos žaidėjų branduolį, kuris jau įgijo bendros, gerus rezultatus nešančios žaidimo patirties.

„Palyginus su kitų didžiųjų miestų komandomis, mūsų klubo finansavimas nusileidžia kitiems miestams, bet turime išlaikyti patirtį sukaupusius žaidėjus, kad nereikėtų vėl pradėti sezono su naujais, nesusižaidusiais žmonėmis. Šis sezonas tegul lieka paruošiamasis, tačiau kitame, manau, būtų labai teisinga grįžti į geriausiųjų Lietuvos krepšinio lygos komandų ketvertuką, gal net kovoti dėl medalių. Turime jau dabar tam ruoštis, kad galėtume ir startuoti solidžiai. Treneris Antanas Sireika nusipelno stiprios komandos jau sezono pradžioje. Krepšinis sulaukia ypatingo sporto mėgėjų dėmesio, tai ir miesto įvaizdžio dalis. Stenkimės pateisinti šiauliečių lūkesčius“, – kalbėjo miesto meras.

Artūras Visockas paprašė, kad krepšinio klubas per mėnesį parengtų planą, kaip kitą sezoną pasieks jiems keliamus tikslus, kad įvardintų, kokių priemonių reikia tiems tikslams pasiekti. Meras pasidžiaugė ir klubo moterų komanda. Trenerio Romualdo Petronio treniruojama ekipa stiprėja akyse, jų žaidimas sulaukia vis daugiau sporto aistruolių dėmesio. Pasak miesto vadovo, Šiaulių krepšininkės tikrai galėtų pretenduoti į geriausių komandų trejetuką.

„Jaučiu klubo komandos pasitikėjimą, jau tikrai nemažai dalykų pavyko sustyguoti. Žinoma, norint užtikrinti aukštą žaidimo lygį, reikia ne tik efektyvios vadybos, bet ir didesnių finansinių išteklių. Stengsimės pritraukti kuo daugiau privačių rėmėjų“, – teigė krepšinio klubo „Šiauliai“ direktorius Donatas Slanina.

Palyginus keturiems didiesiems miestams atstovaujančių krepšinio klubų biudžetus, „Šiauliai“ atrodo kukliausiai, klubui tenka ir mažiausia miesto biudžeto dalis. Pabrėžtina, kad Šiaulių klubas išlaiko ne tik vyrų, bet ir moterų komandą.

Klubas /

finansavimas

Vilniaus „Rytas“

Kauno „Žalgirio“ klubas

Klaipėdos „Neptūno“ klubas

Šiaulių krepšinio klubas „Šiauliai“

Iš miesto savivaldybės biudžeto skiriama suma

1,2 mln. Eur

(vieno gyventojo indėlis 2,07 Eur)

2 mln. Eur

(vieno gyventojo indėlis 5,14 Eur)

944 300 Eur

(vieno gyventojo indėlis 6,33 Eur)

400 000 Eur

(vieno gyventojo indėlis 3,98 Eur)

Miesto skiriama suma su rėmėjų lėšomis (nepatvirtintais duomenimis)

Apie 2,4 mln. Eur

Apie 9,7 mln. Eur

(buvo planuotas)

Apie 1,2 mln. Eur

732 000 Eur

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas