Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nedalyvavote AB „Šiaulių energija“ vykusiame seminare? Praleidote progą išsamiai susipažinti su renovacijos aktualijomis

AB „Šiaulių energija“ patalpose Būsto energijos taupymo agentūros organizuoto seminaro daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) tema dalyviai – gyventojai bei juos atstovaujančių ir vienijančių organizacijų atstovai gavo naujausią, aktualiausią ir itin išsamią informaciją daugiabučių namų renovacijos klausimais, susijusiais su  statybiniu-energetiniu, ekonominiu ir teisiniu požiūriu. Taip pat kalbėta apie mažąją renovaciją.

Į seminarą susirinkę dalyviai turėjo nemažai praktinių klausimų, į kuriuos lektoriai, o jų buvo ne vienas, stengėsi atsakyti kuo nuosekliau. Inžinierius-praktikas Algimantas Šiaučiūnas, turintis ilgametę patirtį statybos procesų valdyme ir konsultavime, ne tik kalbėjo apie pasiruošimo renovacijai žingsnius, bet ir detaliau aptarė įvairias namo energetinį efektyvumą didinančias priemones: nuo išorinių sienų ir stogo ar perdangos pastogėje apšiltinimo ir šildymo sistemos pertvarkymo iki atsinaujinančių šaltinių diegimo. Didelis šio pranešėjo  dėmesys buvo skirtas patalpų vėdinimo galimybėms, kitiems darbams, kuriuos gyventojai gali numatyti atlikti renovacijos metu.

Patyręs daugiabučių namų valdymo, teisinių ginčų sprendimo, teisės aktų rengimo ir atstovavimo teismuose srityse Būsto rūmų teisininkas Rolandas Klimavičius susirinkusiems pasakojo apie valstybės teikiamą paramą renovacijai, dalyvavimo  būsto atnaujinimo programoje būdus ir kitas šios srities aktualijas.

Praktinių renovacijos pavyzdžių ir įvairių pastato atnaujinimo metu iškylančių problemų sprendimų susirinkusiems pažėrė ne tik A. Šiaučiūnas, bet ir daugiabučių gyvenamųjų namų atnaujinimo (modernizavimo) administratorius Mindaugas Džiugelis. Jis patarė, kaip apsispręsti dar tik svarstantiems apie namo renovaciją, ir kokių klaidų gali išvengti jai jau pasiryžę.

AB „Šiaulių energija“, paskirtos Šiaulių miesto savivaldybės energetinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos įgyvendinimo administratoriumi, atstovai taip pat aktyviai dalyvavo seminare, pasisakydami įvairiomis jo metu aptartomis temomis ir atsakinėdami į jo dalyvių klausimus.

Šiuo metu AB „Šiaulių energija“ administruoja 25 daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) projektų įgyvendinimą ir 18 daugiabučių namų kreditavimo sutartis.

Jei svarstote dėl savo daugiabučio namo renovacijos, maloniai prašome kreiptis į  AB „Šiaulių energija“ Daugiabučių namų renovacijos administravimo skyrių tel. (8 41) 591 238.

AB „Šiaulių energija“ inf.