Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Oficialiai atidaryta fotografijų ekspozicija „Šiaulių sportui – 100“

Šiandien Šiaulių miesto Prisikėlimo aikštėje vyko fotografijų ekspozicijos „Šiaulių sportui – 100“ atidarymas.

„Šiaulių sportui 100“ komunikacijos plano įgyvendintojas Vilius Dambrauskas parodos atidarymo metu priminė, kad 2021 metais minimas Šiaulių miesto sporto šimtmetis. Organizuoto sporto užuomazgos Šiaulių mieste siekia 1921 m. birželio 23 d. - tuomet buvo įsteigtas Lietuvos žydų sporto sąjungos „Makabi“ Šiaulių skyrius – vienas pirmųjų Lietuvoje. Šiandien yra lygiai 100 metų Šiaulių miesto organizuotam sportui, todėl ir buvo pasirinkta ši didi diena parodos atidarymui.

Parodos atidaryme dalyvavo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, mero pavaduotoja Simona Potelienė, olimpiniai prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, „Aušros“ muziejaus atstovai, Juliaus Janonio gimnazijos istorijos mokytoja - ekspertė Elvyra Rickevičiūtė, Savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas, Kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė ir sporto bendruomenės nariai.

Miesto meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad ilgai trukęs darbas davė vaisių - mieste nuostabi sportui skirta paroda.  Meras pabrėžė, kad sportas, bene labiausiai, garsina Šiaulių miesto vardą. Meras tikisi, kad Prisikėlimo aikštę aplankys dar daugiau šeimų, galbūt, ši sporto paroda įkvėps ir paskatins vaikus dar aktyviau leisti laisvalaikį ir užsiimti sportu.

2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 3 vietos laimėtojai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas pripažino, kad yra didelė garbė ir nepaprastai malonu matyti savo atvaizdą miesto širdyje. Aurimas Lankas pasiūlė apsvarstyti idėją - įrengti mieste sportininkų skverą - alėją, kurioje ir po parodos būtų galima išvysti šią ir būsimas kitas ekspozicijas, kur būtų galima susirinkti ir pabendrauti, organizuoti renginius.

Kviečiame Šiaulių miesto gyventojus ir svečius aplankyti sportui skirtą parodą. Fotografijų ekspoziciją „Šiaulių sportui – 100“ Prisikėlimo aikštėje planuojama publikuoti iki metų pabaigos. 

Parodos organizatorius – Šiaulių miesto savivaldybės Sporto skyrius.

Parodos įgyvendintojas – Šiaulių kultūros centras.

Sporto skyrius

Fotografijų ekspozicija „Šiaulių sportui – 100“, atidarymo momentai

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas