Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Parama Šiauliuose pasieks daugiau ukrainiečių

Nuo karo pasitraukusiems ukrainiečiams Šiaulių miesto savivaldybė spalio mėnesį pradėjo dalinti apsipirkimo korteles. Gruodžio mėnesį, pasipildžius specialiajai paramos sąskaitai,  Ukrainos karo pabėgėliams bus išdalinta dar 270 kortelių.

Nuo spalio, kas mėnesį apie 70  socialiai jautrioms grupėms (pensininkai, neįgalieji, šeimos, kurios augina tris ir daugiau vaikų) priklausančių Ukrainos karo pabėgėlių gauna papildomą miesto paramą – 30 eurų vertės apsipirkimo korteles. Tokia paramos iniciatyva finansuojama iš Šiaulių miesto savivaldybės specialios paramos sąskaitos, į kurią pinigines lėšas aukoja miesto verslas ir gyventojai.

„Matydami situaciją, kad pabėgėlių srautas mūsų mieste vis auga, su Šiaulių meru iniciavome kreipimąsi į verslo įstaigas. Laukiant Kalėdų norėjome išplėsti mūsų vykdomą paramos iniciatyvą, todėl prašėme verslo finansinio prisidėjimo. Į mūsų prašymą geranoriškai sureagavo UAB „Apsaga“, UAB „AR10” ir UAB „Valumina“. Atskirai norėčiau paminėti didžiausi mūsų fondo rėmėjai – UAB „Kalvis“ solidžią sumą paskyrė jau penktą kartą.  Šios keturios įmonės pervedė 8 tūkstančius eurų, tai sudarė galimybes gruodį apsipirkimo korteles padalinti dar 270 ukrainiečių. Nuoširdžiai dėkoju verslui už tokią paramą“, – Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje kalbėjo Savivaldybės administracijos vadovas Antanas Bartulis.  

Nuo kovo mėnesio į savivaldybės atidarytą specialų paramos fondą buvo surinkta 95 960 eurų, tai leido miestui iš dalies prisidėti prie atvykstančių ukrainiečių problemų sprendimo. Pirmosios karo pabėgėlių bangos metu iš jo mokėtos vienkartinės išmokos ukrainiečiams gyvenamąjį plotą suteikusiems šiauliečiams, o nuo spalio mėn. ukrainiečius globojančios asociacijos apsipirkimo korteles dalina jautrių socialinių grupių atstovams, senjorams, neįgaliesiems, gausioms šeimoms.

  1. Bartulis priminė, kad iki gražiausių metų švenčių liko dar beveik mėnuo, tad ir toliau laukiama verslo ir gyventojų paramos.

Lėšas į Šiaulius atvykusių ukrainiečių reikmėms galima pervesti:

Šiaulių miesto savivaldybės administracija (įm. kodas 188771865)  

Banko sąskaita LT717180000001130027,

Šiaulių bankas, banko kodas 718000

Mokėjimo paskirtis:

„Tikslinė parama karo padariniams Ukrainoje likviduoti“  *

*būtina tiksliai įrašyti nurodytą formuluotę.

Verslui pasikonsultuoti dėl paramos teikimo procedūrų galima su Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų sk. vedėja Aiste Petkuviene, mob. 8 623 75 697, el. p.  .

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis