Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pradedami Sosnovskio barščio naikinimo darbai

Pavasaris pasitinka atbundančia gamta, pradedančiais žaliuoti augalais. Tačiau šiuo laikotarpiu žaliuoti pradeda ne tik paprasti augalai, bet ir invaziniai – Sosnovskio barščiai. Jau pradedami stebėti dygstantys augalo individai, todėl Šiaulių miesto savivaldybės administracija pradeda organizuoti Sosnovskio barščio naikinimo darbus. Šiuo metu naudojamos priemonės – purškimas herbicidais ir iškasimas, ten, kur cheminių priemonių naudoti negalima. Vėliau bus vykdomi augalų pjovimo darbai.

Sosnovskio barščio naikinimas yra ilgalaikis procesas, trunkantis ne vienerius metus, nes augalas yra gajus, sunkiai pasiduodantis naikinimui. Augalo sėklos patekusios į dirvožemį išlieka daigios apie 7 – 10 metų.

Šiaulių mieste Sosnovskio barščiai naikinami jau daug metų, pastebimas situacijos gerėjimas, kai kuriuose plotuose augalas nebeišdygsta.

Prašome Šiaulių miesto gyventojų patikrinti savo prižiūrimas teritorijas ir taip pat imtis Sosnovskio barščio naikinimo darbų – iškasant ar nupjaunant bei neleisti augalui sukrauti žiedynų, subrandinti sėklų. Prašome darbus vykdyti atsargiai, apsaugant save ir aplinkinius, nes augalo sultys yra pavojingos.

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informacija
el. p. [email protected]