Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių jaunimas švenčia!

Talkšos ežero pakrantė penktadienį prisipildė jaunimo šurmulio, Šiaulių jaunimas šventė Lietuvos ir Europos jaunimo metus. Keliaujančių jaunimo metų iniciatyva „Šiauliai – jaunimo miestas“ kvietė jaunimą iš visos apskrities susipažinti su jaunimo organizacijų veikla, dalyvauti debatuose, pabendrauti, pasiklausyti bendraamžių muzikos.

2022-uosius metus paskelbus Lietuvos ir Europos jaunimo metais, šalies miestus lanko renginių ciklas Keliaujantys jaunimo metai. Ši iniciatyva skatina atkreipti dėmesį į jaunimo politiką ir bendrai spręsti jauniems žmonėms kylančias problemas. Trečiasis ciklo renginys „Šiauliai – jaunimo miestas“, kurį organizavo Šiaulių jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“, prie Talkšos ežero sukvietė jaunimą ir jaunimo organizacijas iš Šiaulių miesto ir aplinkinių rajonų.

Tik prasidėjus renginiui, jaunimo šventėje apsilankė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Savivaldybės vadovas padėkojo prie šios didžiulės jaunimo iniciatyvos prisidėjusių organizacijų –Jaunimo reikalų agentūros, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos ir Šiaulių  „Apskritojo stalo“ atstovams.

„Linkiu, kad jūs turėtumėte pačių įvairiausių iniciatyvų, norėtumėte bendrauti, pasirodyti vieni kitiems, užkrėsti savo bendraamžius aktyvumu, tikėjimu ir pozityvumu. Džiaugiuosi, kad Šiauliuose jaunimo gyvenimas verda natūraliai, paprastai ir su didžiule perspektyva. Artimiausiais metais visoje šalyje norėtųsi tikėtis jaunimo aktyvumo sprogimo ir bendromis jėgomis galėtume sukurti tokią aplinką, kad neliktų prasmės jaunimui išvykti svetur mokytis ar dirbti, kad save būtų galima realizuoti savame krašte. Jei bus jauni žmonės, bus ir Lietuva“, – susirinkusiems linkėjo A. Visockas.  

Šventės svečiai buvo kviečiami susipažinti jaunimui skirtomis programomis, su jaunimo ir jaunimui skirtų organizacijų veikla, bei šauniai leisti laiką interaktyviuose užsiėmimuose, įvairiose pramogose. Jaunimas galėjo prisijungti prie diskusijų jaunimui aktualiomis temomis.  

Savo vykdomas tarptautines ir vietines programas jaunimui pristatė Jaunimo reikalų agentūra, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Europos komisijos atstovybė Lietuvoje, Lietuvos aklųjų biblioteka, vietinės jaunimo ir su jaunimu dirbančios organizacijos.

Jaunuoliai, galvojantys apie savo ateities perspektyvas, galėjo įsitraukti į interaktyvias karjeros ugdymo dirbtuves. Dalyviai buvo kviečiami pasinerti į „knygas“ gyvojoje bibliotekoje, aktyviai praleisti laiką patyriminiame orientaciniame žaidime, pasiklausyti renginio scenoje savo kūrybą pristačiusių gupių muzikos.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis