Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ kviečia klausytojus į išskirtinį muzikos vakarą

2022 m. sausio 27 dieną 18 val. Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31) laukia Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ koncertas. Renginio metu bus pristatoma kompaktinė plokštelė „Choriniai susitikimai“ bei klausytojus džiugins choro koncertas, kuriuo choristai pradės savo kūrybinės veiklos trisdešimtąjį sezoną. Žiūrovų laukia šventinis vakaras, kurio metu choristai atliks trijų šiauliečių kompozitorių kūrinius, skleidžiančius ramybės, tikėjimo ir meilės harmoniją.

Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ choriniai susitikimai prasidėjo dar 1992 metais. Čia dainuoti rinkosi ir vis dar tebesirenka žmonės, kurie gyvenime užsiima visiškai skirtingomis veiklomis, o po darbų susitikę choriniuose užsiėmimuose atranda meilę muzikai ir dainavimui. Tris dešimtmečius gyvuojančiam jaunimo kameriniam chorui „Atžalynas“ nuo 2016 m. vadovauja Mindaugas Žalalis. Jis sako, kad „nuo kolektyvo įkūrimo iki dabar susitikdami stengiamės išlaikyti pačią idėją – atžalyną – atsinaujinimą. Šios idėjos vedami būname kartu“. Susitikimuose choristai atlieka aranžuotas lietuvių liaudies, lietuvių ir užsienio kompozitorių dainas, sakralines giesmes. Choras gerai žinomas ir įvertintas visoje šalyje, todėl dažnai organizuoja ir parengia vis naujas programas bei yra kviečiamas į įvairius renginius, festivalius ir konkursus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

„Džiaugiuosi, kad Šiaulių kultūros centras turi vieną iš stipriausių mėgėjų meno chorų Lietuvoje. Būtent chorinis dainavimas žmones sujungė į darnią bendruomenę, kuri organiškai įsiliejo į visuomeninį, socialinį ir kultūrinį gyvenimą. Būdami drauge, choristai geba kurti ir savo kūryba dalintis su kitais. Kad chorinė muzika pasiektų kuo daugiau klausytojų, kamerinis choras „Atžalynas“ įgyvendino projektą „Choras – kodėl, kas, kur?..“ ir kaip projekto rezultatą savo klausytojams pristato ne tik koncertą, bet ir kompaktinę plokštelę, įrašytą Šiaulių kultūros centro garso įrašymo studijoje“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Ketvirtadienį vyksiančiame koncerte „Choriniai susitikimai“ bus pristatyta kompaktinė plokštelė, kurioje įrašyti devyni kūriniai, išsiskiriantys savo tematika ir žanrų įvairove. Klausytojai galės išgirsti liturginių giesmių, aranžuotų lietuvių liaudies dainų bei autorinės kūrybos. Prie įraše skambėsiančių kūrinių prisidėjo ir Šiauliuose žinomi chorinės muzikos kompozitoriai Gediminas Kalinas, Rasa Kauneckaitė ir Gediminas Dapkevičius. Kiekvienas kompozitorius savo kūryboje naudoja vis kitas muzikos išraiškos priemones, todėl plokštelėje nugulę kūriniai išsiskirs kiekvienam kompozitoriui būdingu muzikiniu skambesiu ir taip sukurs patį gražiausią muzikos ir žodžio vientisumą.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad į renginį reikalinga registracija. Užsiregistruoti į renginį galima Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje (www.siauliukc.lt) arba renginio vietoje. Patekimas į Šiaulių kultūros centrą galimas tik turint galimybių pasą. Viso renginio metu privaloma dėvėti ne žemesnio nei FFP2 lygio respiratorių.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Renginys – nemokamas.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centras
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas