Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių LEZ‘e kyla naujas siuntų terminalas

Šiaulių pramoninėje teritorijoje toliau startuoja nauji objektai. Šį kartą į naujo siuntų paskirstymo centro  statybų pradžią Šiaulių LEZ‘e pakvietė bendrovė „DPD Lietuva“. Būsimus naujakurius pasveikino Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė.  

Vykstantieji per Šiaulių LEZ‘ą jau pastebėjo, kaip sparčiai kyla naujas statinys dešinėje Aviacijos gatvės pusėje. Nors „DPD Lietuva“ projekto partnerius, Šiaulių LEZ‘o ir miesto savivaldybės atstovus pakvietė į simbolinę kapsulės su laišku bei palinkėjimu ateities kartoms įkasimo ceremoniją, matyti, kad pagrindinės pastato konstrukcijos jau įrengtos, uždengta dalis stogo, klojamas grindinys.

„DPD Lietuva“ vadovas Robertas Vilkaitis pabrėžė, jog naujas terminalas ir plėtra Šiauliuose planuota jau seniai, tačiau šiuos planus dar paspartino auganti e-komercija. Praėjusių metų rudenį su Norvegijos nekilnojamojo turto įmone „Baltic Sea Properties“ sutarta dėl „built-to-suit“ tipo pastatų statybos Telšiuose ir Šiauliuose.

Nauji „DPD Lietuva“ siuntų paskirstymo centrai jau sparčiai kyla. Bendrovė iš karto galvoja ir apie tolimesnę terminalo Šiauliuose plėtrą.

„Mus tikrai labai džiugina, kad į Šiaulius ateina vis naujos investicijos, reiškia, jog miesto indėlis į reikalingos infrastruktūros sukūrimą ir verslo aplinkos gerinimą duoda rezultatus. Iš ties stebina planai, kaip greitai planuojama užbaigti statybas ir pradėti veiklą, tegul čia vykstantys darbai būna ne tik spartūs, bet ir saugūs“, –  atidarymo ceremonijoje kalbėjo Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė.

Šiaulių LEZ direktorius Artūras Klangauskas linkėjo, kad naujakurių verslas tik augtų ir ateityje galėtų išnaudoti milijonines miesto investicijas oro uostui ir naujai geležinkelio atšakai – prekes į Šiaulius vežtų ne tik sunkvežimiais, bet ir lėktuvais ar traukiniais.

Statomas siuntų terminalas turėtų būti baigtas šių metų rudenį, žadama, kad prieš prasidedant Kalėdų sezonui jis jau veiks pilnu pajėgumu.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis