Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių mokiniai žvakių liepsnelėmis užrašė „LAISVĖ“

Šiaulių miesto mokyklų mokiniai sausio 13-osios rytą vėl pakvietė į jautrią pilietinę jaunimo akciją „Laisvė“. Pagerbtas už Lietuvos nepriklausomybę žuvusiųjų atminimas, prisiminti prieš daugiau nei tris dešimtmečius mūsų šalį sukrėtę įvykiai.

Šiaulių miesto gimnazijų, progimnazijų ir kitų švietimo įstaigų mokiniai Prisikėlimo aikštės skvere surengė tradicinę pilietinę akciją „Laisvė“. Miesto širdyje susibūrė beveik 300 jaunuolių iš 26 Šiaulių mokyklų. Rytmetis pradėtas patriotine daina „Lietuva“, prisiminti lemtingos dienos įvykiai.

Susirinkusius miesto mokyklų mokinius ir pedagogus pasveikino Šiaulių mero pavaduotojas Egidijus Elijošius.

„Susirinkome pajausti širdimi ir suvokti protu ką mums reiškia sausio 13-oji. Metai bėga, bet tų lemtingų įvykių prisiminimai neblėsta, todėl visiems linkiu savo gerais darbais ir žodžiais, geru mokymusi prisidėti prie savo valstybės kūrimo ir jos išsaugojimo. Tai turim daryti kiekvieną dieną, o ne tik tam tikromis progomis. Būkime vieningi ir verti tos laisvės už kurią kovojo mūsų seneliai, tėvai, kovojame ir mes“, – kalbėjo Egidijus Elijošius.  

Mintimis, ką Laisvės gynėjų diena reiškia jaunajai kartai, pasidalijo Stasio Šalkauskio gimnazijos mokinė Miglė Jankutė.

Paskelbus 1991 metų sausio 13-ąją žuvusiųjų pavardes, jų atminimas pagerbtas tylos minute.

Iš plazdančių žvakučių liepsnelių, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę, ant skvero grindinio sudėliotas taip visiems svarbus žodis LAISVĖ.

Pilietinę atminimo akciją organizavo Stasio Šalkauskio gimnazija kartu su ,,Juventos“ progimnazija. Patriotinius jausmus savo dainomis žadino ,,Juventos“ progimnazijos choras (vad. Loreta Mikutienė), renginį vedė Stasio Šalkauskio gimnazijos mokinys Eimantas Toleikis ir neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Irena Kiltanavičienė.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis