Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose lankėsi Lietuvos sporto lyderiai

Sausio 13 d. – Laisvės gynėjų dieną Šiaulių mieste lankėsi Lietuvos sporto žvaigždės – 2021 metų geriausia sportininkė, šiuolaikinės penkiakovės olimpinė čempionė bei prizininkė, pasaulio čempionatų nugalėtoja bei prizininkė, Europos daugkartinė čmpionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės bronzos ir sidabro medalių laimėtojas, dukart pasaulio ir vienąkart Europos čempionas ir 2021 metų treneris Andrėjus Zadneprovskis. Taip pat 2021 metais Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose už gyvenimo nuopelnus apdovanotas pasaulio graikų-romėnų imtynių čempionas, Šiaulių sporto gimnazijos mecenatas ir jos talentingiausių sportininkų rėmėjas Rimantas Bagdonas.

Minėti garbūs asmenys aplankė Šiaulių sporto gimnaziją, joje bendravo su visais sportininkais, priminė svarbiausias atletų vertybes, pasidalino asmenine patirtimi, kaip yra svarbu visais įmanomais būdais ginti, saugoti ir garsinti Lietuvos vardą, kokios emocijos užplūsta lipant ant aukščiausių apdovanojimų pakilų, girdint Lietuvos himną atsiimti apdovanojimus ir pajausti bendrystę su savo šalimi.

"Aš nuo pat savo karjeros pradžios kiekvieną dieną pildžiau ir iki šiol pildau dienyną, kuriame aprašau savo miego, maisto ir treniruočių rutiną, savijautą ir tikslus. Kartais tuose užrašuose ieškau seniai pamirštų emocijų, kas man padeda jaustis puikiai ir toliau motyvuoja. Linkiu visiems planuotis, vizuoalizuoti savo tikslą ir dirbti dirbti dirbti, sunkiai dirbti. Galim pasiekti viską, tik reikia kryptingai link to eiti, tik save nugalėję, galim nugalėti varžovus!" - sakė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Primename, kad Šiaulių sporto gimnazijos naujame sporto komplekse yra įrengta dvikovinių sporto šakų pasaulio čempiono Rimanto Bagdono vardo sporto salė, kurioje nuolatos pluša ir aukščiausio rango varžyboms ruošiasi laisvųjų ir graikų-romėnų imtynininkai, gausus būrys moterų imtynių atstovių bei taekwondo sporto šakos kovotojai. Rimantas Bagdonas šiais metais skyrė 5 stipendijas perspektyviausiems sportininkams.

Šiuolaikinė penkiakovė Šiaulių sporto gimnazijoje pradėta kultivuoti palyginus nesenai – nuo 2018 metų. Šiuo metu Šiaulių sporto gimnazijoje mokslus su sportu derina 6 šiuolaikinės penkiakovės atletai atvykę iš Šiaulių regiono, sportininkus treniruoja trenerė Galina Šidiškienė.

Garbingi svečiai buvo pakviesti į Rimanto Bagdono vardo sporto salę – apžiūrėti šiuo metu ten publikuojamą imtynių nuotraukų/paveikslų parodą.

Miesto svečiai taip pat lankėsi ir Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centre, kuriame nuo 2020 metų pradėta kultivuoti šiuolaikinės penkiakovės sporto šaka. 2021 metais olimpietė, maratoninkė, viena geriausių bėgikių visoje Lietuvoje – Remalda Kergytė-Dauskurdienė priėmė iššūkį ir pradėjo treniruoti jaunuosius penkiakovininkus. Šiuo metu Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centre šiuolaikinę penkiakovę lanko 26 sportininkai.

Nuotraukų galeriją rasite čia: https://www.facebook.com/sportas.siauliai

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas