Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose pasirodė Europos motokroso meistrai

Į Šiaulių miesto Aleksandrijos motokroso trasą susirinko sportininkės ir sportininkai iš Čekijos, Danijos, Švedijos, Vokietijos, Ukrainos ir kitų Europos šalių. Šeštadienį vyko Europos Moterų motokroso etapo ir Europos čempionato Šiaurės rytų etapo MX65/85 (vaikų/jaunių) kvalifikaciniai važiavimai. Sekmadienį vyko finalinės varžybos, jų dalyvius ir žiūrovus pasveikino Šiaulių miesto savivaldybės mero pavaduotoja Simona Potelienė.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi galimybe Saulės miesto Aleksandrijos trasoje priimti pirmąjį Lietuvos istorijoje Europos moterų motokroso čempionato etapą, tai garbė ir pripažinimas Šiauliams. Šiaurės rytų etapo varžybų dalyviams linkiu sėkmės, o žiūrovams – įspūdingų vaizdų“ – atidarymo metu kalbėjo Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė.

Atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvavo Lietuvos motociklų federacijos prezidentė Giedrė Janušauskė, Europos motociklų federacijos žiūri prezidentas Tomas Pavlovčik, Motoklubo „Šiauliai“ prezidentas Darius Balčiūnas.

Į varžybas Šiauliuose suvažiavo itin aukšto lygio sportininkai, tai garantuoja labai atkaklią kovą trasoje, nes tik dešimt greičiausių Šiaurės rytų zonos sportininkų patenka į finalinį Europos čempionato etapą Italijoje, kuris vyks rugsėjo mėnesį.

Varžybose EMX85 klasėje dalyvauja ir šiaulietis 2019 m. Europos EMX65 klasės vicečempionas Marius Adomaitis bei Eimantas Čepulis.

Lietuvai moterų kategorijoje atstovauja pajėgiausios mūsų šalies motokrosininkės. Pirmoji Lietuvos motokroso čempionė moterų klasėje Adrija Skudutytė ir jos sesuo Agilija. Taip pat Austėja Tamuliūnaitė – daugkartinė Lietuvos čempionė 50cc, 65cc ir 85cc kategorijose (2005-2009 m.), keturračių čempionė moterų įskaitoje (2013-2014 m.), čempionė profesionalių vyrų “Quad Open” Klasėje (2019 m.).

Leono Nekrašo ir Gintaro Jasiūno nuotraukos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas