Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Svečių diena Baltijos Šalių skautų stovykloje „Back to the Balts“

Liepos 24-31 dienomis Naisiuose (Šiaulių apskr.) vyksta Baltijos skautų stovykla „Back to the Balts”. Ši stovykla - tradicinė, vykstanti kas ketverius metus vis kitoje Baltijos šalyje, šiais metais ji rengiama jau penktąjį kartą. Kaskart stovykloje dalyvauja šimtai skautų, savanorių ir gamtą bei dainas prie laužo mėgstančių žmonių iš Baltijos ar kitų šalių. Stovyklos organizatoriai į svečius pakvietė Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, stovyklą globojančios Šiaulių miesto savivaldybės vadovus ir atstovus, rėmėjus.

 Pasaulio skautų įkūrėjas, lordas Baden-Powell jaunuosius skautus mokydavo kiekvieną dieną įprasminti geru darbu. Tad dar 1907-aisiais su pirmaisiais skautais išvykęs į stovyklą juos mokė ne tik išgyvenimo gamtoje, bet ir tarnystės. Nuo tada skautai — visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio pagrindinis siekis — auginti etiškus, tolerantiškus ir atjautos nestokojančius piliečius.  

2022 metus LR Seimui paskelbus jaunimo metais, savanorystė skautų tarpe įgavo dar didesnę prasmę. Todėl penktosios, jubiliejinės jungtinės Baltijos šalių skautų stovyklos „Back to the Balts” tikslas — skatinti pilietiškumą, tarptautines draugystes ir savanorystę jaunimo tarpe.

Į stovyklos Svečių dieną pakviesti Šiaulių miesto savivaldybės atstovai perdavė simbolines dovanėles stovyklos organizatoriams ir padėkojo už nepriekaištingą organizuotumą bei jaunatvišką, gyvą skautų šurmulį, pastarąją savaitę vyraujantį Šiaulių mieste. Saulės mieste skautai kiekvieną dieną vykdo įvairias veiklas Šiaulių turizmo informacijos centre, irklavimo bazėje, techninės kūrybos centre, Vilniaus Universiteto Šiaulių akademijos bibliotekoje bei kitose miesto vietose. Stovyklos dalyviams bei organizatoriams taip pat perduoti Šiaulių miesto mero bei Baltų skautų stovyklos globėjo Artūro Visocko linkėjimai.  

 Back to the Balts” stovykloje Naisiuose stovyklauja ne tik kaimyninių, bet ir pasaulio šalių skautai iš Austrijos, Vokietijos, Švedijos, Ukrainos, Izraelio. 5-tosios Baltijos šalių skautų stovyklos tema — grįžtant prie baltų. Stovyklautojai jau savaitę dalyvauja programoje, kuri juos nukelia į skirtingus mūsų krašto laikmečius ir supažindina su tuo metu vyravusiomis tradicijomis, amatais ir netgi objektais. Trečiadienį vyko tradicinis turgus, kuriame buvo galima įsigyti pačių skautų pagamintų gaminių bei paslaugų.

Lietuvos skautija – didžiausia Lietuvoje veikianti skautiška organizacija, kuri šiuo metu vienija virš 3000 aktyvių narių, o mūsų gretose per organizacijos gyvavimą veikė daugiau nei 20000 skautų. Organizacija yra tarptautinės Pasaulio skautų organizacijos nariai ir kartu su kitų šalių skautais šiuo metu vienija virš 57 milijonų aktyvių narių 172  skautiškose organizacijose. O skautų veikloje visame pasaulyje yra buvę virš 500 milijonų žmonių.

Sergejaus Staponkaus ir Žydrūno Budzinausko nuotraukos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas