Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tapk Klimato muziejaus savanoriu

Šiauliuose, šalia Geležinės lapės, nuo liepos 5 iki 10 dienos svečiuosis keliaujantis mobilus KLIMATO MUZIEJUS, kuriame labai laukiami savanoriai.

Savanorio funkcijos: - priimti ir sužiūrėti srautus bei užsiregistravusias žmonių grupes; - informuoti besidominčius praeivius apie projektą; - būti muziejaus šeimininku ir rūpintis juo savo mieste:) Norinčius savanoriauti prašome užpildyti puslapyje esančią savanorio anketą:  https://klimatomuziejus.lt/klimato-muziejus/savanoriavimas-klimato-muziejuje/  

Koks jausmas būti 50 °C karštyje? Ar ūkininkystė persikels į kosmosą? Klaipėda po vandeniu — niūri prognozė ar neišvengiama ateitis?

Į šiuos ir panašius klausimus atsako vienintelis toks Baltijos šalyse — mobilus Klimato muziejus. Įrengtas keturiuose spalvinguose jūriniuose konteineriuose, muziejus keliaus per 16 Lietuvos miestų. Kiekviename mieste gyventojus kviečiame registruotis į nemokamas, interaktyvias ekskursijas, kuriose lankytojai galės pamatyti, paliesti ir suprasti klimato kaitą.

Klimato kaita — to priežastys, poveikis mūsų planetai dabar ir ateities scenarijai;
Žalesnė Lietuva/Latvija — ES Žaliasis kursas: pagrindiniai uždaviniai bei jų įgyvendinimo gairės;
Tvarus žemės ūkis ir sveikas maistas — natūralių skirtingų ekosistemų reikšmė mūsų gyvenimuose nuo daržo iki miško;
Klimatui draugiškas gyvenimo būdas — tvarumas kasdienybėje: praktiniai patarimai sąmoningam ir minimalistiniam vartotojui.
Projektas yra Europos klimato iniciatyvos dalis, finansuojama Vokietijos Federacinės Respublikos aplinkos bei gamtos išsaugojimo bei branduolinės saugos ministerijos.
Projektą įgyvendina asociacija „Aktyvus jaunimas“ drauge su partneriais „Latvijas Dabas Fund“.
Generalinis projekto rėmėjas Lietuvoje — Telia, muziejų veža — Hoptrans, informacinis rėmėjas — TV3 grupė.

 

Asociacijos „Aktyvus jaunimas“ informacija