Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną Šiauliuose šurmuliavo senjorai

Spalio 1 d. Šiauliuose buvo minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių ir pasaulinė muzikos diena. Renginiai, skirti džiuginti senjorus, prasidėjo dar šventinės dienos išvakarėse, kada garbaus amžiaus miestiečiai savo meninius gabumus išbandė kūrybiniuose užsiėmimuose, dalyvavo ekskursijoje bei popietėje apie sveikatą. Šeštadienį, nuo ankstaus ryto, senjorai miesto kavinėse, arbatinėse ir restoranuose buvo vaišinami kava ar arbata bei aktyviai dalyvavo Šiaulių kultūros centro ir kitų kultūrinių įstaigų parengtose veiklose.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

 

Minint senjorams svarbią datą, jau nuo penktadienį jie buvo kviečiami dalyvauti kūrybiniame-edukaciniame užsiėmime „Rudens formos“, kurio metu gaminosi rudeniškų spalvų bei formų namų puošmeną – varpelį. Užsiėmimas senjorams leido ne tik atsipalaiduoti, bet ir suteikė galimybę įgyti naujų įgūdžių bei žinių apie molį, o nespėjusieji sudalyvauti edukaciniame užsiėmime Šiaulių kultūros centre, vis dar yra kviečiami registruotis į spalio 5 dieną vykstančią tokią pačią edukaciją Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7).

Spalio 1-ąją nuoširdžiai pasijuokti senjorus kvietė Valstybinis Šiaulių dramos teatras, į kurį susirinkę garbaus amžiaus miestiečiai galėjo išvysti šmaikštų spektaklį „Bagadelnia“ (rež. Aleksandr Špilevoj). Vaidinimas atskleidė aštuonių senelių globos namuose susitikusių herojų gyvenimus bei jų netikėtas ir jaudinančias istorijas. Spektaklis savo siužetinės linijos artumu leido senjorams daug labiau įsijausti į aktorių išgyvenimus bei kartu suteikė galimybę smagiai iš aktorių pasijuokti.

Šventinę dieną senjorai užbaigė klausydamiesi koncerto „Gyvenimas muzikai“ Šiaulių kultūros centre. Pasirodymą dovanojo Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vad. ir dirig. Sigitas Vaičiulionis, dirig. Gediminas Brūzga), Monika Pleškytė (sopranas), Juozas Janužas (tenoras), Algirdas Januševičius (trimitas), Remigijus Gumuliauskas (trombonas), Gediminas Brūzga (saksofonas). Renginį organizavo Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ ir partneris Šiaulių kultūros centras.

Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną Šiauliuose vyko ir kitų įdomių veiklų – senjorai galėjo nemokamai lankytis muziejuose ir parodose, dalyvauti akcijose, protų mūšiuose, šventėse ir kitose iniciatyvose. Visą šventinę dieną Šiaulių miesto kavinėse, arbatinėse bei restoranuose garbaus amžiaus miestiečiai buvo vaišinami kavos ar arbatos puodeliu.

Į edukacinį užsiėmimą, kuris vyks spalio 5 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose, užsiregistruoti galima tel. +370 678 53 171 arba e. paštu .

 

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. .

 Liubov Yarmoshenko ir Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas