Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Turizmo sezonas prasideda! Ką pamatyti Šiauliuose

Turizmas atsigauna Šiauliuose laisvėjant karantinui. Vis didėja susidomėjimas ekskursijomis, edukacijomis. Keliauja ir vietiniai, ir kitų miestų gyventojai. Šiuo metu daugiausia sulaukiama skambučių iš mokyklų: norima aplankyti įvairius muziejus, dalyvauti apžvalginėse ekskursijose, edukacijose. „Baltų kelio" centras, kuris duris atvėrė pavasarį, taip pat labai lankomas visų.

Pilnas ekskursijų birželis. Savaitgalio ekskursijų Šiauliuose tradicija tęsiama ir visi kviečiami registruotis į penktadienio, šeštadienio ekskursijas. Pažinti Zubovų palikimą, pasivaikščioti iki Aleksandrijos ar aplankyti botanikos sodą su gidu kviečiame birželį. Būtina užsiregistruoti iš anksto. Šiuo metu ekskursijose gali dalyvauti 25 asmenys.

„Baltų kelias". Pavasarį duris atvėręs baltų kultūros pažinimo centras laukia lankytojų kasdien ir savaitgaliais. Tai pirmasis interaktyvus baltų kultūros populiarinimo centras Lietuvoje ir Latvijoje.

Jau nuo š. m. birželio 7 d. iki rugsėjo 22 d. startuoja „Baltų kelio" kelionių įspūdžių konkursas „Tyrinėk baltus", skirtas susipažinti su baltų kultūros praeitimi ir dabartimi, keliaujant po kuršių, žemaičių, žiemgalių, sėlių ir aukštaičių žemes bei aplankant „Baltų kelio" objektus. „Baltų kelio" objektų žemėlapį galima rasti konkurse dalyvaujančiuose Turizmo informacijos centruose, www.baltukelias.lt ir partnerių svetainėse.

Visi kviečiami skelbti savo kelionių nuotraukas (su rašytiniais įspūdžiais ar be jų) bei jomis viešai dalytis savo „Facebook" ar „Instagram" paskyrose. Ties kiekvienu kelionių konkursui skirtu įrašu būtina grotažymė #BALTUKELIAS, regionas (#KURZEMĖ, #ZEMAITIJA, #ZIEMGALA, #SELA, #AUKSTAITIJA) ir objekto pavadinimas.

Kiekvieną savaitę bus atrenkamos originaliausios, įdomiausios nuotraukos, kelionių įspūdžiai, o jų autoriai apdovanojami specialiais prizais. Nugalėtojai skelbiami „Baltų kelio" „Facebook" paskyroje ir tinklapyje www.baltukelias.lt

Religinis turizmas. Birželio mėnesį kviečiami leistis į piligriminius žygius mieste ir rajone. Kiekvieną birželio šeštadienį laukia vis kitas žygis, nauji objektai.

Piligrimystės mėnesio kulminacija – birželio 26 d. piligriminis žygis Kryžių kalnas–Šiauliai. Žygis dedikuojamas Šeimų ir Šv. Jokūbo metams, šv. apaštalų Petro ir Pauliaus garbei. Tai galimybė aplankyti ne tik unikalią šventą vietą – Kryžių kalną, susipažinti su religiniu paveldu, gamtos objektais, bet ir įsiklausyti į save, atrasti ramybę, tikėjimą ir bendrystę. Registracijos nuoroda: https://form.jotform.com/211323543520038

Liepos 23-25 d. pirmą kartą vyks „Bažnyčių naktys" Šiaulių mieste, Kelmės, Raseinių ir Šiaulių rajono savivaldybėse, kurių programoje koncertai, ekskursijos. Programa vis pildoma, ruošiamasi įspūdingiems koncertams bažnyčios skliautų apsuptyje.

Naujienos mieste. Baltumu iš tolo šviečiantys Venclauskių namai ir „Našlaičių sodas" jau pelnė lankytojų simpatijas. Tai istorijos ir kultūros pažinimo centras, netradicinė bendravimo ir laisvalaikio erdvė Šiauliuose. Pastatas – ryškus tarpukario modernizmo architektūros objektas (architektas Karolis Reisonas), unikalus ir vienas iš charakteringiausių Lietuvoje XX a. pirmosios pusės privataus interjero tapybinio dekoro pavyzdžių.

2019 m. restauruotame kultūros paveldo objekte pristatomos istorinės parodos, organizuojami renginiai ir edukacijos, veikia kūrybinės dirbtuvės, atvira skaitykla.

Vis gražėjantis Rėkyvos „kurortas" tiek žiemą, tiek vasarą patrauklus pailsėti norintiems žmonėms. Čia vis daugiau pramogų, plaukioja katamaranas, veikia ir šviečia naujas fontanas prie „Žvejų užeigos". Sutvarkyta vietos infrastruktūra, manome, dar labiau padidins šios vietovės populiarumą. Romantiškiausių saulėlydžiu ežeru pripažintas Rėkyvos ežeras banguoja, tiltas su apžvalgos aikštele kviečia palydėti saulę ežero vandenyse.

Romantika alsuojanti Kaštonų alėja dabar tiesiog ideali vieta fotosesijai, įrengti jaukūs apšvietimai ir vakare kviečia pasivaikščiojimams. Greta žaliuojantis centrinis miesto parkas taip pat laukia lankytojų. Atnaujinti takai pasivaikščiojimams, įrengtos net kelios vaikų pramogų aikštelės aktyviam jų laisvalaikiui.

Botanikos sode žydi rododendrai, vilkdalgiai ir dar daugybė kitų augalų. Ši ramybės oazė mieste veikia ir savaitgaliais. Čia rengiamos edukacijos sudomina tiek mažus, tiek didelius sodo lankytojus.

Birželio 19 kviečiame į ėjimo varžybas. 10.5 km maršrutas driekiasi per visą Saulės miestą, informacija apie turistinius objektus bus įgarsinta.

Visą vasarą prie TIC bus patiesiamas žaidimo „Šiauliai" tentas. Popierinę žaidimo versiją galima pasiimti centre ir toliau žaisti simpatijas pelniusį žaidimą namuose ar kelionėje.

Daugiau informacijos www.visitsiauliai.lt 

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas