Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ugdomasis vadovavimas padeda keisti ateitį

Šiuolaikinėje, sparčiais šuoliais besivystančioje visuomenėje atsiranda inovatyvių  metodų, padedančių  asmenims tobulėti ir siekti savo tikslų įveikiant kelyje  pasitaikančias kliūtis. Tam ir yra sukurtas ugdomojo vadovavimo metodas.

Kas yra ugdomasis vadovavimas(angl. Coaching) ? Dauguma iš mūsų jį painioja su psichologija. Psichologai padeda asmenims spręsti problemas analizuodami asmens dabartinę būklę ir jo praeitį, o ugdomasis vadovavimas analizuoja dabartinę būklę ir ateitį - ateitį, kurioje  žmogus nori save matyti ir  tapti kuo nors ar kokiu nors konkrečiai.  Siekdami nuolatinio asmens ir įstaigos tobulėjimo Lieporių gimnazijos anglų kalbos mokytojai  Mindaugas Dambrauskas ir  Žana Braslauskienė  bei direktorės pavaduotojas ugdymui Saulius Urbas dalyvavo „Erasmus+“  KA1 programos 80 valandų trukmės ugdomojo vadovavimo mokymuose Turkijoje, Izmiro mieste. Kursus vedė turintis didžiulę ugdomojo vadovavimo praktikos   patirtį ICF narys Serkutas Kizanliklis. Dalyviai įgijo tiek teorinių, tiek praktinių žinių, kurias  grįžę pradėjo taikyti savo darbe. Pirmosios ugdomojo vadovavimo sesijos organizuotos mokiniams, atsiliepimai ir įspūdžiai ypač pozityvūs.

„Erasmus“ programos siekis yra visapusiškas asmenybės tobulėjimas, prie kurio prisideda ir kultūrinis šalies  pažinimas, todėl laisvu nuo studijų metu buvo organizuotos išvykos į senovinius miestus - muziejus Effes ir Pergamon, susipažinta su vietiniais papročiais ir kultūra aplankius autentišką kaimą Sirinče.

Dalyviai gavo mokymų baigimo diplomus ir turi teisę verstis ugdomojo vadovavimo veikla, tapti ICF nariais ir siekti aukštesnio vardo.

Kviečiame visus gimnazijos bendruomenės narius pasinaudoti galimybe keisti savo ateitį pasinaudojus mūsų bendruomenės ugdomojo vadovavimo specialistų paslaugomis.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal „Erasmus+“ KA1 Programą. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame esančios  informacijos pateikimą ir naudojimą.

 

Mindaugas Dambrauskas, projekto koordinatorius

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas