Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Vienintelė tokia iniciatyva Lietuvoje, investuoti milijonai Šiaulius pavertė kartingų sostine

Šiaulių miesto meras aplankė atnaujintoje Bačiūnų kartingų trasoje ir padėkojo jos šeimininkams už įspūdingas investicijas į techninio sporto infrastruktūrą. Tie patys entuziastai ne tik rekonstravo senąją trasą, kuri dabar tapo viena geriausių Baltijos šalyse, bet ir įrengė visiškai naują trasą prie Serbentų gatvės. Per metus Šiauliai tapo tikra šalies kartingų sostine – į mūsų miestą jau persikėlė pusė kartingo federacijos varžybų.  

Kartingo sporto mėgėjai Bačiūnų gatvėje esantį kartodromą žino nuo senų laikų. Prieš kelis dešimtmečius čia vykdavo ir šalies čempionato etapai, ir kitokios varžybos. Dėl susiklosčiusių aplinkybių, ši sporto bazė keletą metų buvo beveik nenaudojama. Dabar Šiauliai tapo šios techninio sporto šakos atgimimo ženklu – šį pavasarį buvo atnaujinta Bačiūnų trasos asfalto danga ir kita būtina infrastruktūra. Maža to, šios sporto šakos entuziastai tėvas Ramutis ir sūnus Marius Balčiūnai naujoje vietoje prie Serbentų gatvės įrengė visai naują kartodromą. Į abu kartodromus investuota įspūdinga suma – apie 2 milijonus eurų. Už tokią investiciją tėvui ir sūnui Balčiūnams padėkojo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Matydamas šiuo metu verdantį sporto gyvenimą, kuriame dalyvauja vaikai net nuo ikimokyklinio amžiaus, nuoširdžiai didžiuojuosi šiauliečio Ramučio ir jo sūnaus Marius iniciatyva. Privačiomis pastangomis Šiauliai tapo Lietuvos kartingo sostine. Kiek žinau, tai vienintelė tokia iniciatyva visoje šalyje, kuri galėtų tapti puikiu pavyzdžiu bet kuriai sporto šakai“, – kalbėjo Šiaulių meras Artūras Visockas.  

Naujas investicijas į kartingų infrastruktūrą ir pasiruošimą BMW Lietuvos čempionato ir „Siųsk pigiau“ taurės varžybų etapui apžiūrėjo Šiaulių mero pavaduotoja Simona Potelienė ir Savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas. Šiaulių grįžimu į kartingo sporto žemėlapį pasidžiaugė Lietuvos kartingo federacijos generalinė sekretorė Brigita Vazgytė.

Šiauliai dar sustiprino savo pozicijos techninių sporto šakų plėtojime. Birželio mėnesį Šiaulių Aleksandrijos trasoje vyks Europos motokroso čempionato etapas, per miesto gimtadienį Talkšos ežere, pirmą kartą Šiaulių istorijoje, žiūrovus sukvies Pasaulio ir Lietuvos motorlaivių (vandens formulių) čempionatas. Lietuvos ir užsienio žiedinių lenktynių trasose miestą garsina RD Signs Šiauliai komanda.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis