Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje surengta šventė medicinos darbuotojams

Artėjančią Medicinos darbuotojų dieną Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojai paminėjo išskirtinėje šventėje, kurioje nestigo ne tik linkėjimų bei apdovanojimų, išsakytų  ligoninės bei miesto organizacijų atstovų.  Nestigo ir šventinių linksmybių, kurias medikams dovanojo žodžio ir muzikos meistrai, performanso virtuozas, floristikos ir konditerijos specialistai: visa tai reikėjo patiems pamatyti ir išgirsti, o pamačiusieji dar ilgai prisimins ir dėkos puikią nuotaiką profesinės šventės proga dovanojusiems profesionalams.

Šventę pradėjusiam kompozitoriui Gediminui Dapkevičiui nuoširdi medikų padėka už ypatingą kūrinį „Apie šviesą“. Šventės vedėja Lina Jankauskaitė-Peleckienė prisiminė ir kompozitoriaus mamą, šviesios atminties akių ligų gydytoją Liudą Dapkevičienę, ligoninei paskyrusią ilgus gyvenimo metus. Ji ir visi ligoninėje dirbę ir amžino poilsio iškeliavę medikai pagerbti tylos minute.  

Medikams išties yra už ką dėkoti: už pasiaukojimą, beatodairišką pasišventimą, nes jų rankose tai, ką turime brangiausio – gyvybes. Šventės vedėja ne tik dėkojo medikams, bet ir kvietė viso renginio metu skaityti ekrane besisukančias padėkas, kuriose – pacientų dėkingumas ir linkėjimai juos gydžiusiems medikams.

Gražių, nuoširdžių žodžių negailėjo ir ligoninės direktorius Mindaugas Pauliukas, sveikindamas medikus tarsi vieną šeimą, kuriai palinkėjo tvirtybės ir šilto pabuvimo kartu. Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio vardu salėn susirinkusiuosius pasveikino ligoninės kapelionas kunigas Tomas Kedušis, linkėdamas būti sveikiems, santūriems ir bendradarbiaujantiems.

Nuotaikingai medikus sveikino ir Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda, kuriam teko ne tik augti ligoninėje, kur dirbo mama, bet ir būti pacientu.

Daug gero bei oraus atlyginimo linkėdama medikus sveikino Šiaulių teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėja Dalia Ozolienė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento direktorė Simona Abromavičienė, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Nerijus Pupininkas. Pareigūno teigimu, policija ir medikai – visada gretai, kai žmogų ištinka nelaimė. Jo padovanota stiklinė angelo skulptūrėlė renginio metu keliavo iš rankų į rankas, primindama abiejų profesijų atstovų pasirinkimą – tarnauti žmonėms.

Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dekanė Ginta Gerikaitė, sveikindama medikus, linkėjo ne tik rūpesčio savimi, komandinio darbo, bet ir dėkojo už nuoširdžią kaimynystę bei didžiulę pagalbą, rengiant būsimuosius slaugos darbuotojus. Pasveikino medikus ir Lietuvos Raudonojo kryžiaus Šiaulių skyriaus vadovė Aistė Žalevičienė, linkėdama medikams kuo daugiau laiko sau – paties brangiausio žmogui dalyko.

Nuoširdžiais bei nuotaikingais sveikinimais iškilminga šventės dalis nesibaigė. Ligoninės vadovo Mindaugo Pauliuko padėkomis, RŠL garbės ženkleliais bei gėlių puokštėmis apdovanoti geriausieji, kuriuos patys ligoninės skyrių kolektyvai nominavo Nusipelniusių Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų vardui ir Garbės ženklui gauti. Ministerija apdovanojimus skyrė dviem ligoninės darbuotojams, kuriems garbingi vardai ir Garbės ženklai bus įteikti balandžio 30 dieną iškilmingame LR Sveikatos apsaugos ministerijos oficialiame šventiniame renginyje Vilniuje.

Ligoninės šventiniame renginyje apdovanojimai įteikti visiems 27-iems darbuotojams, kuriuos išrinko patys darbuotojai, vertindami ne tik už ilgametį darbą, bet ir už gyvybių gelbėjimą, skubėjimą į pagalbą kolegoms, už pasiaukojimai profesijai, nuoširdumą, sąžiningumą bei empatiją. Vertina medikai kolegas  už šiltą ryšį su pacientais ir personalu, už lojalumą, išskirtinį komunikabilumą ir geranoriškumą, už nuolatinį norą tobulėti ir gausybę kitų savybių, kurios pakylėja mediką virš kasdienybės.

Sveikinimus ir apdovanojimus lydėjo RŠL mišraus choro „Musica Vitae“, vadovaujamo Rimanto Norkaus, dainos ir eilės. Pianinu akomponuojant Violetai Klovienei, skambėjo dainos, atliekamos to paties medikų kolektyvo narių, todėl nestigo salėje aplodismentų ir susižavėjimo. Šventinį renginį puikia nuotaika nuspalvino „Liudo kuriami stebuklai“ – išsiblaškiusio „mokslininko“ performansas, kuris sužavi ne tik vaikų auditoriją, bet ir solidžių gydytojų pilnutėlę konferencijų salę. „Nes kiekviename mūsų yra dalelė vaiko“, - sakė pamišusiu mokslininku save vadinantis Liudas, „užkūręs“ scenoje neįtikėtiną laboratoriją, kurioje vandens, šalto ledo bei skysto azoto mišinių reakcijos praskaidrino rūpesčių kupiną medikų dieną.

Šventei baigiantis Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Mindaugas Pauliukas pradžiugino dar viena staigmena – visiems ligoninės skyriams teko saldus kepinys „Skruzdėlynas“,  kuris sukvies medikus dar vienai trumpai atokvėpio valandėlei.

 

Informacija: Zita Katkienė, Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė

Nuotr. autorė: Irina Bielenienė

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis