Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šimtametė sau ir visiems linkėjo taikios padangės

Šiaulietė Janina Paliulienė sniegingą balandžio 23-ąją pasitiko ypatingą sukaktį. Senolė, artimųjų ir svečių būryje minėjo 100 metų jubiliejų. Sukaktuvininkę aplankė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiauliuose, Gegužių gatvėje gyvenančiai senjorei Janinai Paliulienei ši diena – ypatinga, savo vaikų apsuptyje ji šventė sukaktį, kurios nedaugeliui lemta sulaukti. Mieste gyvuoja graži tradicija, kad šimtmečiai sulaukia Savivaldybės vadovų sveikinimų, tad Šiaulių meras Artūras Visockas pasibeldė ir į 100-metės Janinos duris. Sukaktuvininkė svečius pasitiko pasipuošusi suknele ir pasidariusi šukuoseną. Meras ir Metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė jubiliatei įteikė puokštę rožių, įrėmintą sveikinimą, užrišo austą 100-mečio juostą. Janinai Paliulienei perduota ir piniginė Savivaldybės dovanėlė.

„Svarbiausia, linkiu kuo stipresnės sveikatos! Tegul ir Jūsų artimiausi žmonės būna sveiki, džiugina Jus savo dėmesiu, artumu ir širdies šiluma. Šviesių Jums metų!“ – sakė A. Visockas.

Išskirtinį jubiliatės gimtadienį kartu pasitiko vyriausias sūnus Kostas, dukros Janina, Rima ir Regina. Šimtametė turi 7 anūkus ir 8 proanūkius. Visi vaikai gyvena Šiauliuose, anūkai ir proanūkiai – plačiai pasklidę.

Vaikai pasakojo, kad ponia Janina į Šiaulius atsikraustė prieš 33 metus. Iki to laiko gyveno Šiaulių rajone, Girlaukio kaime. Daug metų dirbo sunkius ūkio darbus, o anksti mirus vyrui, teko ir vienai auginti vaikus.

Janinai Paliulienei jaunystėje teko matyti karo baisumus ir žiaurų pokario laikotarpį, tad šiauliečiams ji linkėjo svarbiausio dalyko – taikos. Gyvenimas tikrai yra geresnis nei bet kada anksčiau, tik svarbu, kad jo nesugriautų karas, nekristų bombos, kad žmonės sutartų.

Dukros pasakojo, kad mamai Janinai prieš keletą metų teko sunkiai sirgti, bet pavyko sėkmingai pasveikti. Du kartus ji nesunkiai įveikė ir COVID-19 virusą.

Vasaromis visi kartu važiuoja į atlaidus Upynoje, lanko artimųjų kapus, o jau šį savaitgalį į šimtametės gimtadienį kavinėje susirinks vaikai ir anūkai, kiti artimieji.     

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis