Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinis „Eggciting“ susitikimas Islandijoje

 

Tarptautinio Nordplus Junior „Eggciting creative collaboration using technology to solve problems“   (,Eggciting - kūrybinis bendradarbiavimas naudojant technologijas problemoms spręsti") projekto finalinis susitikimas vyko balandžio 8- 12 dienomis Islandijoje, Njardvik mieste. Baigiamajame projekto, kuris truko dvejus metus, susitikime, be Šiaulių Lieporių gimnazijos atstovų, taip pat  dalyvavo partneriai iš Švedijos ir Norvegijos. Susitikimo metu dalyviai didžiausią dėmesį skyrė inovacijoms bei tvarumo principais naudojamos energijos gavybai, gaminimui ir jos panaudojimui, kviesta atvirai diskusijai  technologijų vystymosi ir nuolatinio mokymosi aktualijomis. Susitikimo metu sėkmingai užbaigta konstruoti gaminius ir surengtos mašinų testavimo varžybos, kurių metu buvo  varžomasi dėl nominacijų (tvariausia, greičiausia, saugiausia, estetiškiausia, inovatyviausia).

Dalyvaudami susitikime dešimt gimnazistų turėjo galimybę pažinti skirtingas skandinavų kultūras, paragauti tradicinių patiekalų bei pristatyti lietuviškus tradicinius patiekalus, juos ragauti, atrasti skirtumus ir panašumus. Be to, tai puiki galimybė gilinti komunikavimo kompetencijas, patobulinti viešojo kalbėjimo užsienio kalba įgūdžius. Skaitmenines kompetencijas mokiniai tobulino atlikdami integruotas istorijos ir inžinerijos užduotis. Netrūko užduočių, skirtų tautų bendrystei ir kūrybiškumui skatinti. Neišdildomą įspūdį paliko aplankyta Islandijos sostinė Reikjavikas, pažinti kvapą gniaužiantys gamtos objektai. Mokinius lydėjo ir baigiamajame susitikime dalyvavo Lieporių gimnazijos direktorė Sigita Malinauskienė, ugdymo skyriaus vedėja Reda Šteimantienė ir projekto koordinatorė, anglų kalbos mokytoja Sigita Valuckienė

Šis projektas finansuojamas Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo programos ,,Nordplus“ lėšomis. Straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl programos administratoriai negali būti laikomi atsakingais už bet kokį jame esančios informacijos pateikimą ir naudojimą.

Reda Šteimantienė,

Lieporių gimnazijos ugdymo skyriaus vedėja

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas