Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių verslas inicijuoja fondą VU Šiaulių akademijai

Šaulių verslas vis daugiau dėmesio, laiko ir finansų skiria mokslo ir studijų skatinimui. Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų (ŠPPAR) prezidentas Vytis Lembutis pristatė naujausią iniciatyvą – prisidėjimą prie Vilniaus universiteto (VU) neliečiamojo kapitalo fondo kūrimo.  

Šiaulių miesto savivaldybės spaudos konferencijoje ŠPPAR prezidentas Vytis Lembutis papasakojo apie iniciatyvą, kuri padės sukaupti papildomą finansavimą Vilniaus universiteto Šiaulių akademijai. Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai priėmė sprendimą investuoti į  VU neliečiamojo kapitalo fondą, sukuriant atskirą, Šiaulių akademijai skirtą subfondą. Verslo surinktos ir į subfondą pervestos lėšos bus investuojamos, o išmokos iš uždirbtos investicijų grąžos kasmet bus paskiriamos Šiaulių akademijos veiklų finansavimui.

„Matome, kad verslas turi daugiau prisidėti finansuojant švietimo ir mokslo įstaigas. Ankščiau skirdavome stipendijas, o prieš pusantrų metų ėmėme diskutuoti apie kitas galimybes. Viena jų buvo – investuoti į  Vilniaus universiteto (VU) neliečiamojo kapitalo fondą. Į atskirą, Šiauliams skirtą subfondą iki rugsėjo mėnesio norime surinkti ne mažiau 100 tūkstančių eurų“, – sakė Vytis Lembutis.

Uždirbtos lėšos galėtų būti skiriamos stipendijoms, įvairiems projektams, dėstytojų ar misijų skatinimui, pagal VU Šiaulių akademijos prioritetus. Šiaulių subfondas taip pat būtų neliečiamojo kapitalo, įdėtų lėšų išimti nebūtų galimybės, jis negalės būti mažinamas. Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra nusprendę subfondui skirti pusę pirminės sumos – 50 tūkst. eurų.

„Dėl likusios dalies kreipsimės į verslo bendruomenes Šiaulių regione. Surinkę 100 tūkstančių tos sąskaitos mes neuždarysime, leisime ir toliau prisidėti visiems norintiems. Kuo ši neliečiamojo kapitalo suma bus didesnė – didės ir lėšų prieaugis, taigi didesnis finansavimas pasieks ir Šiaulių akademiją. Pasaulyje tai nėra naujiena, žinomų universitetų fondai yra sukaupę net po 40 milijardų eurų. Šio fondo pagalba užtikrinsime, kad mokslo finansavimo tęstinumas būtų išlaikytas“, – komentavo ŠPPAR prezidentas.

Žadama, kad galimybė prisidėti prie Šiaulių akademijai skirto subfondo kūrimo turės ne tik verslas, bet ir paprasti gyventojai. Fondui pervesti bus galima įvairaus dydžio sumas, pradedant nuo 1 euro.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis