Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių jaunieji talentai pasirodė nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje

Lietuvos nacionalinė filharmonija ‒ tai didžiausia koncertinė vieta šalyje, turinti garbingą istoriją, nepaprastai didingą architektūrą. Tai išskirtinė erdvė, po kurios pastatą organizuojamos ekskursijos ir kurioje skamba muzika, atliekama gabių muzikantų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Sekmadienį joje pasirodymą surengė Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokiniai. 

Po truputį atbundanti gamta pažeria įsimintinų patirčių – pagaliau įvyko dėl užsitęsusios pandemijos atidėtas koncertas visai šeimai ,,Muzikos garsai iš Saulės miesto“. Ilgai lauktame, ypatingame pasirodyme Didžiojoje salėje skambėjo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokinių ir ,,Dagilėlio“ choristų atliekami kūriniai.

Žiūrovai gėrėjosi Joachim Johow, Antonio Vivaldi, Giulio Caccini, Ludwig van Beethoven, Galinos Savinienės, Richard Rodgers, Lee Dengler, Howard Goodall, Keith Hampton, Igor Frolov, Jevgenij Medvedovskij ir kitų kompozitorių kūriniais. Muzikantams akompanavo koncertmeisterė Daiva Ramunė Šulcaitė.

Koncertą organizavo ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokinius jam paruošė nenuilstanti mokytoja ekspertė Nijolė Prascevičienė. Scenoje pasirodė solistai: pirmokės Agnė Marozaitė, Bernadeta Januškaitė ir Žemyna Živoltaitė, septintokas Paulius Ubartas ir III gimnazijos klasės mokinė Ugnė Krikščiūnaitė. Muzikinę puokštę jauniesiems klausytojams bei jų tėveliams dovanojo gimnazijos smuikininkų ansamblis ,,Fiori musicali“ bei berniukų duetas, kuriame kartu su P. Ubartu (smuikas) groja mokytojos ekspertės Raimondos Sližienės ugdytinis aštuntokas Povilas Ušinskis (fortepijonas).

Po nuskambėjusių preciziškai atliktų choro ir instrumentalistų kūrinių, salėje skambėjo šūksniai „bravo“, o koncerto pabaigoje, „Dagilėliui“ ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos smuikininkų ansambliui „Fiori musicali“ (vadovė Nijolė Prascevičienė) kartu atlikus bendrą kūrinį – G. Savinienės dainą „Lietuva“, visi žiūrovai plojo atsistoję.

Pagal Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos informaciją

 Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos ir Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis