Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinio švietimo mainų fondo „ERASMUS+“ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“, dalyvių patirtis Rumunijoje

Šiaulių „Santarvės“ gimnazijos komanda gegužės 26–30 dienomis dalyvavo tarptautinio švietimo mainų fondo „Erasmus+“ projekto „Wedding Traditions, Cultural Awareness“ susitikime Rumunijoje, Dorohoi meistelio Seminarul Teologic Liceal Orthodox mokykloje.

Projekto partneriai – Ispanijos, Turkijos, Slovakijos bei Lietuvos atstovai. Pagrindinis projekto tikslas – skatinti mokinių ir mokytojų suvokimą apie vestuvių tradicijas pasaulyje, kultūrinį paveldą, turtinti mokinių žinias ir lavinti kalbinius gebėjimus.

Visos savaitės darbotvarkė buvo aktyvi ir kupina įspūdžių. Pirmąją susitikimo dieną projekto dalyvius pasitiko Seminarul Teologic Liceal Orthodox mokyklos mokiniai ir mokytojai su duona ir druska rankose. Svečiai buvo maloniai nustebinti šilto priėmimo – mokiniai ne tik parengė gražų muzikinį pasirodymą, bet ir pakvietė susitikti su miestelio meru. Vėliau kiekviena projekte dalyvaujanti šalis pristatė savo mokyklose įgyvendintas veiklas. Projekto narius svetingai sutiko Erasmus+ projekto generalinių inspektorių komanda Botosani mieste, pažinome miestą ir jo kultūrą ir išmokome tradicinių šokių. Aplankėme tvirtovę, vienuolyną, Unesco paveldo statinius ir Bukovinos regiono įžymybes, esančius Sučavos (Suceava) mieste. Tai buvo puiki galimybė pažinti mūsų protėvių senąsias tradicijas. Mokiniai pristatė parengtas skaidres apie savo šalį, mokyklą, vestuvių tradicijas ir vestuvinius rūbus, ragavo tradicinių patiekalų, kuriuos pagamino mokyklos bendruomenė. Mūsų projektą vainikavo puikus rumunų mokinių muzikinis spektaklis, perteikęs tradicinę vestuvių ceremoniją.

Išmokome daug, keitėmės mintimis, idėjomis, dovanomis; susiradome naujų draugų, tikėdamiesi, kad jie taps svarbia mūsų gyvenimo dalimi.

Na o tiems, kurie planuoja dalyvauti kituose Erasmus+ projektuose, o gal ir šitame – nebijokite parodyti to, kas esate iš tikrųjų, ir įgykite puikios patirties. Prisijunkite prie didelės ir nuostabios Erasmus šeimos. Patirtį būtina kaupti, ji yra naujų kelių pradžia.

 

Anglų k. mokytoja Kristina Mituzienė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė

Projekto akimirkos

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas