Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kultūriniai mainai įmanomi ir panaudojant šiuolaikines technologijas

Šiaulių „Santarvės“ gimnazija nuo 2018 m. įgyvendina Erasmus+ projektą „S.H.A.R.E“ („Sharing Heritage And Realise Europe“), kuriame dalyvauja mokyklos iš Italijos, Lenkijos, Turkijos ir Anglijos (tiesa, pasikeitus situacijai, anglai pasitraukė iš projekto).

Projekto metu turėjome galimybę bendrauti su mokytojais ir mokiniais iš keleto šalių, prisiliesti prie tų šalių kultūros, tradicijų, dalyvauti pamokose ir kitose ugdymo(si) veiklose. Paskutinis kontaktinis susitikimas įvyko Lenkijoje, Šydloveco mieste, 2019 m. rugsėjo mėnesį. Nuo 2020 m. dėl pandeminės situacijos teko atsisakyti fizinių susitikimų ir visas veiklas perkelti į virtualią aplinką. Tačiau tai nesutrukdė toliau vykdyti projekto.

Šių metų gegužės 3–6 d. Šiaulių „Santarvės“ gimnazijoje įvyko paskutinis trejus metus trukusio ERASMUS+ projekto „S.H.A.R.E“ („Sharing Heritage And Realise Europe“) etapas. Naudodami Zoom platformą 3 dienas organizavome skirtingas veiklas, stengdamiesi supažindinti San Remo (Italija) Liceo Statale „GD Cassini“ atstovus su Lietuva, Šiauliais ir „Santarvės“ gimnazija. Mokiniai kartu dainavo, dalyvavo viktorinose, žaidimuose ir kūrybinėse dirbtuvėse kultūros paveldo tema. Visos veiklos vyko anglų kalba. Kalbėdamiesi su kolegomis italais, pasidžiaugėme, kad kultūriniai mainai yra įmanomi ir panaudojant šiuolaikines technologijas.

 

Anglų kalbos mokytojos Dovilė Arlikevičiūtė ir Kristina Mituzienė

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas