Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių ikimokyklinės įstaigos stiprina bendradarbiavimą Steam srityje

Šiaulių savivaldybės iniciatyva nuo 2020 m. rudens penkiuose Šiaulių lopšeliuose-darželiuose „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, Pupų pėdas“, Žirniukas“ pradėję veikti STEAM centrai ir 2021 metais tęsia veiklą.  
Įstaigos, 2021-02-18 sudarė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatytas tikslingas lopšelių-darželių ir juose dirbančių pedagogų  bendradarbiavimas STEAM srityje, dalijantis patirtimi ir mokantis kartu ieškoti bendrų klausimų, problemų sprendimo kelių, būdų, metodų, siekiant tobulinti ugdymo ir ugdymosi procesus įstaigose.
2021-05-12 įstaigų vadovai, STEAM veiklų koordinatoriai, pedagogai susiburs į virtualią „STEAM meistriškumo laboratoriją“, kurios metu bus pristatomos filmuotos veiklos ir kartu su pakviestais ekspertais iš VGTU inžinerinio licėjaus, VUŠA, bei LVJC, įvertins pedagogų turimą patirtį, pasidalins įžvalgomis, tai leis tobulėti įstaigų pedagogams.
Šiais metais numatyta, kad bendradarbiaujančių įstaigų ugdytiniai apsilankys kituose keturiuose STEAM centruose ir išbandys po vieną pasirinktą veiklą iš įgyvendintos „STEAM darželis“ programos, pedagogai vyks į pažintinius vizitus ir bus dalinamasi įstaigų pedagogų parengta STEAM krypties metodine medžiaga.
Šiaulių lopšelio-darželio „Pasaka“ informacija 
Nuotraukos autorė Jolita Jasulaitytė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas