Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Žemės sklypų savininkų ir naudotojų Šiaulių miesto savivaldybėje dėmesiui!

Siekiant išvengti gaisrų atvirose vietovėse, įvairių parazitų platinamų ligų, kitų kylančių pavojų dėl nepjautos žolės, netvarkomų teritorijų, taip pat mažinant gyventojų nepasitenkinimą apleistais kaimynų sklypais, 2023 m. vasarą bus vykdomi patikrinimai, kurių tikslas - nustatyti nenaudojamus ir (ar) neprižiūrimus žemės sklypus, valdomus privačios nuosavybės teise ar nuomojamus iš valstybės, ir jų savininkams naudotojams taikyti Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimu už nenaudojamą žemės sklypą padidintą žemės mokesčio tarifą ir (ar) nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifą.

Primename, kad šiais metais vėl bus sudaromi nenaudojamų žemės sklypų sąrašai, o į šiuos sąrašus įtrauktų žemės sklypų valdytojams 2023 m. bus skaičiuojamas padidintas iki 4 % žemės mokesčio ar žemės nuomos mokesčio už valstybinę žemę tarifas.

Į nenaudojamų žemės sklypų sąrašus įtraukiami apleisti, neprižiūrimi žemės sklypai. Pagrindiniai nenaudojamų žemės sklypų požymiai: sklypas nešienaujamas (nepjaunama žolė), sklype kaupiamos šiukšlės, atliekos, sklypas apaugęs menkaverčiais krūmais, sklype formuojamas sąvartynas, sklype laikomos (išskyrus tam skirtas vietas) statybinės ir (ar) teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai (akivaizdžiai netvarkingos, techninių reikalavimų neatitinkančios transporto priemonės, jų dalys), padrikai išpiltas statybinis laužas. Sklypas taip pat gali būti įtraukiamas į sąrašą, jei nuo praėjusių metų rugpjūčio 1 d. iki einamųjų metų gegužės 31 d. ne mažiau kaip 2 (du) kartus buvo nustatyta, kad žemės sklypo būklė atitinka Aprašo aukščiau išvardintus požymius, ir šie faktai buvo nustatyti Šiaulių miesto savivaldybės (toliau – Savivaldybė) administracijos padalinių patikrinimo aktuose.

Apleistų žemės sklypų nustatymo tvarka reglamentuota Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste nustatymo tvarkos apraše, patvirtintame Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2019 m. birželio 6 d. sprendimu Nr. T-251.

Su Savivaldybės tarybos sprendimais galima susipažinti Savivaldybės interneto svetainės skyriaus „Teisinė informacija“ poskyrio „Teisės aktai“ srityje „Savivaldybės dokumentų paieškos sistema“.

Šiaulių miesto gyventojai, kurie neturi galimybės patys susitvarkyti savo sklypo (gyvenantys užsienyje, dėl senyvo amžiaus ar kitų aplinkybių), prašome kreiptis į šienavimo paslaugas teikiančias įmones ar asmenis.

Prašome pasirūpinti valdomų žemės sklypų priežiūra. Nenaudojamų žemės sklypų Šiaulių mieste patikrinimus aktyviai vykdys Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriaus, Medelyno, Rėkyvos seniūnijų specialistai birželio–rugpjūčio mėnesiais.

Taip pat prašome gyventojų nebūti abejingais ir padėti nustatyti mieste netvarkomus, apleistus sklypus. Informaciją apie privačios nuosavybės teise valdomus ar iš valstybės nuomojamus nenaudojamus žemės sklypus galite pateikti Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyriui el. paštu , Medelyno seniūnijai el. paštu , Rėkyvos seniūnijai el. paštu . Per https://tvarkaumiesta.lt/ arba Miesto koordinavimo skyriaus telefonu 1863.

 

Civilinės saugos ir teisėtvarkos skyrius