Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Aptarė įsigaliosiantį savivaldos įstatymą: bus daug painiavos

Šiaulių mero Artūro Visocko ir Kazlų Rūdos savivaldybės mero Manto Varaškos susitikime pagrindinė tema buvo netrukus įsigaliosianti nauja Vietos savivaldos įstatymo redakcija. Abu merai jau prieš kurį laiką viešai reiškė savo susirūpinimą dėl priimtų teisės aktų pakeitimų.

Šiaulių meras Artūras Visockas priėmė Kazlų Rūdos savivaldybės merą Mantą Varašką. Abiem savivaldybių vadovams gyventojai suteikė mandatus ir kitam 2023-2027 metų periodui. Netrukus įsigaliosianti nauja Vietos savivaldos įstatymo redakcija kaip tik sutampa su naujos kadencijos pradžia ir žada nemažai painiavos bei lems didesnius išbandymus visos Lietuvos savivaldybėms.

Tik pradėjus dėlioti Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus, Artūras Visockas viešai akcentavo, kad griaunama sklandžiai veikusi savivaldos sistema, panašius klausimus kėlė ir dalis kitų savivaldybių vadovų. Tarp jų buvo ir Mantas Varaška, kuris yra apsigynęs teisės mokslų daktaro laipsnį, dėstė Mykolo Romerio universitete. Prieš tapdamas meru dar buvo išrinktas Seimo nariu, ėjo ministrų patarėjo pareigas.

Susitikimo meru merai dalinosi įžvalgomis, kaip būtų tikslinga organizuoti savivaldybių veiklą, kad nebūtų pažeisti teisės aktai, kurie, kaip tą pripažįstą ir Seimo nariai, bus toliau tikslinami ir tobulinami. Pasak Artūro Visocko, dabartiniai savivaldybių veiklą reglamentuojančio įstatymo trūkumai Savivaldai atneš daug chaoso ir labai pristabdys įvairiausius procesus.

„Gyventojams svarbu, kad savivaldybėse gyvenimas nesustotų, žmonės turi savų lūkesčių ir jiems negalėsime paaiškinti, kad stringame dėl pasikeitusių teisės aktų, turime ieškoti ir rasti išeitis“, – teigė Šiaulių meras.

M. Varaška įsitikinęs, kad situaciją gali sušvelninti tik dalinimasis patirtimi tarp savivaldybių, bendrų sprendimų ieškojimas ir nuoseklus bendradarbiavimas su įstatymų leidėjais.

Prie jų diskusijos vėliau prisijungė ir žinomas teisininkas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Ignas Vėgėlė.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis