Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Aptartas Plaueno ir Šiaulių miestų bendradarbiavimas

Šiaulių miesto savivaldybėje sulaukta Plaueno miesto atstovų. Svečius iš miesto-partnerio Vokietijoje priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Savo verslą ir Lietuvoje vystantis prof. dr. Berndas Martneris atvežė Plaueno mero dovaną ir kvietimą atvykti į 900-ąjį miesto gimtadienį.

Į Šiaulius atvykę Plaueno miesto atstovai prof. dr. Berndas Martneris ir Kajus Loffleris apsilankė Savivaldybėje ir susitiko su Šiaulių meru Artūru Visocku. Susitikime, kuriame dalyvavo ir „M&S Umweltprojekt Baltic“ direktoriaus pavaduotoja Sonata Aleksandravičienė, svečiai pasidžiaugė vis gražėjančiais Šiauliais, kartu aptartos glaudesnio miestų bendradarbiavimo galimybės.

„Į Šiaulius atvažiuoju kartą ar kelis kartus per metus. Vis pasidžiaugiu matydamas teigiamą pokytį. Mieste tikrai nemažai žalumos, ten kur reikia, želdiniai keičiami nuosekliai ir atsakingai. Džiaugiamės, kad savo patirtimi ir žiniomis galime prisidėti prie jūsų miesto atgimimo. Net ir kalbant apie kitus aplinkosauginius klausimus, jie sprendžiami visiškai kitu lygiu, nei tai buvo daroma prie keletą metų“, – teigė Berndas Martneris.

Trumpai aptarus Šiauliuose baigtus ir dar vykdomus infrastruktūros projektus, svečiai Artūrui Visockui perdavė nuoširdžiausius naujojo Plaueno mero Steffano Zennerio linkėjimus ir kvietimą dalyvauti kitų metų vasaros pradžioje vyksiančio 900-ojo Plaueno miesto gimtadienio renginiuose. Šiaulių merui perduota ir simbolinė dovana – Plaueno jubiliejui skirta speciali knyga.

B. Martneris taip pat informavo, kad plėtojant miestų partnerystę sporto srityje, ateinančiais metais kaip tik bus galima suorganizuoti Šiaulių rankinio komandos vizitą į Plaueną. Šio Vokietijos miesto jaunimo rankinio komanda 2022-iais minės savo šimtąjį gimtadienį. Ta proga numatoma surengti draugišką turnyrą.

Baigiantis susitikimui, Artūras Visockas paprašė perduoti vasarą išrinktam miesto-partnerio merui Steffanui Zenneriui šventinius sveikinimus bei linkėjimus sėkmingai dirbti Plaueno labui ir su kaupu pateisinti žmonių pasitikėjimą. Šiaulių meras pasidžiaugė šiltais santykiais su Vokietijos ambasada Lietuvoje ir pasiūlė, kad ši institucija taip pat galėtų prisidėti plėtojant Plaueno ir Šiaulių bendradarbiavimo projektus.

 

 

Šiaulių miesto savivaldybė ir Vokietijos aplinkosaugos inžinerijos įmonė M&S Umweltprojekt GmbH yra pasirašiusi FIDIC inžinieriaus ir statybos darbų techninės priežiūros paslaugų sutartį, įgyvendinant 8 Šiaulių miesto infrastruktūros projektus (Vilniaus g. pėsčiųjų bulvaro, amfiteatro prieigų, P. Višinskio g. skvero, Kaštonų alėjos, Aušros alėjos, Centrinio parko, Talkšos ežero pakrantės ir Didždvario parko rekonstrukcijos projektus). Kaip kurie projektai jau baigti, dalis – dar įgyvendinami.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis