Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Asmenis, turinčius negalią, kviečiame naudotis pavėžėjimo su pagalba paslauga

Šiaulių miesto savivaldybė kviečia asmenis, turinčius negalią, naudotis pavėžėjimo su pagalba paslauga. Paslauga asmenims, judantiems su neįgaliojo vežimėliu, teikiama specialiai pritaikyta transporto priemone. Asmenims pavėžėjimo paslauga gali būti teikiama ir su asmeniniu asistentu. Asmeninis asistentas paslaugos metu palydi neįgaliuosius į / iš transporto priemonės atitinkamai iš / į vietą bei padeda lengviau ją pasiekti. Teikiant pavėžėjimo paslaugą be asmeninio asistento, asmeniui pagal poreikį užtikrinama reikalinga pagalba: pagalba Asmeniui išeiti iš gyvenamosios patalpos iki automobilio ir nuvykti į vietą, grįžti į gyvenamąsias patalpas, reikiama pagalba įlaipinant/išlaipinant, asmens nukėlimas laiptais mobiliu kopikliu ir kt. Asmenys su negalia vežami Šiaulių miesto teritorijoje: į kultūros, švietimo, sveikatos priežiūros, papildomo užimtumo ir kitas įstaigas, įmones ir parvežami namo iš įstaigų. Už Šiaulių miesto teritorijos ribų, kai reikalinga asmenį, turintį negalią pavėžėti iš / į oro uostą, autobusų ar traukinių stotį, pavėžėti iš / į  gydymo įstaigą kitame mieste.

Paslauga bus teikiama Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims su negalia, atitinkantiems tokias sąlygas:
- suaugusiems asmenims su negalia, turintiems 0 – 40 proc. darbingumo lygį;
- senatvės pensijos amžiaus sukakusiems asmenims su negalia, turintiems didelių ir vidutinių specialiųjų poreikių lygį;
- vaikams su negalia, turintiems sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį.

Asmenys, turintys nurodyto pobūdžio negalią ir pageidaujantys gauti pavėžėjimo su pagalba paslaugą, kviečiami registruotis VšĮ „Sparnas rankai“, tel. +37069090113 darbo dienomis nuo 8 val. iki 17 val., arba  el. p. 

Pavėžėjimo su pagalba paslaugos kaina asmeniui:
- su asmeniniu asistentu  0,70 Eur/ km;
- be asmeninio asistento  0,40 Eur/km.

 

Socialinių paslaugų skyriaus informacija, nuotraukos šaltinis: freepik.com