Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Atnaujinta skiepijimo tvarka. Kas joje naujo?

Vadovaujantis atnaujinta gyventojų skiepijimo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina tvarka prioritetinėms asmenų grupėms priklausantiems asmenims sudaryta galimybė pasirinkti konkretaus gamintojo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakciną. Asmenys nenorėję skiepytis, kai buvo kviečiami, arba atsisakę skiepytis siūloma COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina, gali iš naujo registruotis skiepijimui pasirinkta vakcina.

 

65 M. IR VYRESNIŲ ASMENŲ SKIEPIJIMAS

 

Nuo 2021-03-29 asmenys, priklausantys 65 m. ir vyresnių asmenų prioritetinei grupei, nesulaukę kvietimo skiepytis COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina arba persigalvoję dėl skiepijimo, prašome registruotis tel. 1863 (4 mygtukas).

 

ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ DARBUOTOJŲ, TRENERIŲ IR MOKINIŲ SKIEPIJIMAS

Nuo 2021-03-25 įsigaliojus atnaujintai skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina prioritetinių asmenų grupių eilei toliau tęsiamas 65 m. ir vyresnių asmenų ir pradedamas švietimo įstaigų darbuotojų, trenerių, baigiamųjų klasių mokinių, juridinių asmenų darbuotojų, teikiančių švietimo įstaigose valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas, ir kitų 1.15 prioritetinei asmenų grupei priklausančių asmenų skiepijimas:

,, 1.15. asmenys, dirbantys arba teikiantys paslaugas švietimo įstaigose, įskaitant vykstančius vykdyti lituanistinį švietimą užsienyje, laisvuosius mokytojus, ir asmenis, teikiančius švietimo paslaugas ir kitas paslaugas švietimo paslaugų gavėjams kituose švietimo teikėjuose, išskyrus nurodytus šio įsakymo 1.12 papunktyje; kitų juridinių asmenų darbuotojai, švietimo įstaigose ir kituose švietimo teikėjuose teikiantys valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas ir turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su mokiniais ar studentais ir (arba) būnantys patalpose, kuriose lankosi mokiniai ar studentai; asmenys, švietimo įstaigose vykdantys savanorišką veiklą ne trumpiau kaip 16 val. per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės; treneriai; mokiniai, kurie mokosi vidurinio ugdymo programos baigiamojoje klasėje; asmenys, studijuojantys pagal sveikatos mokslų studijų krypčių programas ir dalyvaujantys klinikinių įgūdžių užsiėmimuose arba atliekantys klinikinę praktiką ASPĮ ir vaistinėse, išskyrus šio įsakymo 1.1.1 – 1.1.2 papunkčiuose nurodytus studentus“.

 

Prašome Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje veikiančių teisės akto (V-3006) 1.15 prioritetui priklausančių įstaigų sudaryti įstaigos darbuotojų, norinčių skiepytis, sąrašus užpildant lentelę (pridedama)  ir ją atsiųsti el. paštu  iki kovo 31 d. Taip pat kartu su užpildyta lentele atsiųsti ir įstaigos vadovo patvirtintą įstaigos darbuotojų, norinčių skiepytis, sąrašą (prisegti skanuotą dokumentą su vadovo parašu arba pasirašytą el. parašu).

 

Atnaujintas prioritetinių asmenų grupių sąrašas:

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/fd056f90469711ebb394e1efb98d3e67/asr

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas