Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dalyvaujamasis biudžetas sugrįžta – pasiūlykite savo idėją Šiauliams!

Jau trečius metus iš eilės Šiaulių miesto savivaldybė skelbia bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų atrankos konkursą ir kviečia miesto gyventojus aktyviai teikti savo pasiūlymus Saulės miestui!

Vadinamasis dalyvaujamasis biudžetas jau davė pirmuosius vaisius: pirmaisiais projekto metais Rėkyvos tiltas pasipildė apžvalgos aikštele, šiuo metu yra tvarkomas Poilsio gatvės kraštovaizdis Rėkyvoje, Dainų parke įrengiamas miesto simboliką atspindintis dendrologinis ženklas, o kitais metais Dainų parke atsiras „pump track“ dviračių trasa. Visus šiuos projektus miestui pasiūlė gyventojai, o savivaldybė juos įgyvendina!

Šiais metais jau tradiciškai kviečiame teikti savo pasiūlymus miestui dvejose kategorijose: mažųjų projektų (iki 50 tūkst. eurų) bei didžiųjų projektų (iki 150 tūkst. eurų). Mažieji projektai įgyvendinami einamaisiais metais, o didieji projektai įgyvendinami per 2 metus.

Miestui gali būti siūlomi infrastruktūros (pavyzdžiui, žaidimų aikštelės arba riedlenčių parko įrengimas), o taip pat kultūros bei socialiniai projektai (pavyzdžiui, muzikos festivalio organizavimas miesto estradoje), kurie būtų įgyvendinami Šiaulių miesto neprivačioje teritorijoje.

Projektų idėjų pasiūlymus gali teikti visi ne jaunesni nei 16 metų asmenys, nepaisant gyvenamosios vietos, tad savo idėjas Saulės miestui gali teikti ne tik miesto gyventojai, bet ir, pavyzdžiui, emigravę šiauliečiai bei Šiauliams neabejingi kauniečiai ar radviliškiečiai!

Primename, jog, norint pasiūlyti savo idėją miestui, tereikia užpildyti vos dviejų puslapių formą, kurią rasite ČIA ir atsiųsti ją el. paštu arba pristatyti į Savivaldybės administracijos priimamąjį (Vasario 16-osios g. 62, formą palikite dėžutėje prie įėjimo).

Kriterijus atitikęs ir gyventojų palaikymo sulaukęs Jūsų pasiūlymas jau kitais metais gali papuošti Šiaulių miestą bei pradžiuginti bendruomenę, tad kviečiame nedvejoti ir pateikti savo idėją!

Projektų idėjas Šiaulių miestui galima teikti iki spalio 6 d. (imtinai).

Jei turite klausimu, kreipkitės telefonu +37065472218 arba el. paštu [email protected]

Mero patarėjas Justinas Švėgžda