Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dėstytojo iš Vengrijos vizitas Šiaulių valstybinėje kolegijoje

Šiaulių valstybinėje kolegijoje spalio 11–29 d. paskaitas skaitė dėstytojas dr. Attila Körei iš Miškolco universiteto (Vengrija), atvykęs į mūsų miestą pagal Šiaulių miesto savivaldybės konkursą kviestiniams dėstytojams, atvykstantiems dėstyti inžinerijos ir informatikos mokslų kryptyse į Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje veikiančias aukštąsias mokyklas.

Dėstytojo vizitas finansuotas Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Dėstytojas 30 valandų paskaitų ciklą „Optimizavimas“ skaitė Automobilių techninio eksploatavimo studijų programos studentams.
Dėstytojo iš Vengrijos vizitas reikšmingas Šiaulių valstybinei kolegijai ir joje vykdomai Automobilių techninio eksploatavimo studijų programai galimybėmis tobulinti studentų kompetencijas, bendradarbiauti plėtojant tarptautinę partnerystę, skatinti dėstytojų ir studentų akademinį judumą, ieškant sąlyčio taškų tarpdalykiniu ir tarpkultūriniu lygmenimis.
Vizito metu dėstytojas dr. Attila Körei kartu su kitais dėstytojais parengė bendrą publikaciją anglų kalba „Linear Order Congruences and Parallel Scheduling Problems with Precedence Constraints“ (liet. Linijinių užsakymų sutapimai ir lygiagrečiojo planavimo problemos su pirmumo apribojimais).
 
Spalio 28 d. Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenei ir šiauliečiams dr. Attila Körei skaitė viešą paskaitą „Užduočių sprendimas naudojant vengrišką metodą“ (angl. Using Hungarian Method to Solve Assignment Problems) apie modelio formulavimą, įvairius pavyzdžius ir jų sprendimus, užduočių problemos apibendrinimus ir įdomius istorinius aspektus.

Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenė

Dėstytojo iš Vengrijos vizitas