Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Didmaišiai su žaliosiomis atliekomis bus tuštinami pagal grafiką iki lapkričio 30 d.

Nors jau atkeliavo žiema, tačiau mieste vis dar yra didmaišių su rudeniniais lapais. Primename, kad didmaišiai tuštinami nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 30 d. pagal patvirtintą grafiką. Grafikus galima rasti VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro interneto svetainėje www.sratc.lt, skiltyje grafikai:

  1. daugiabučiams, savivaldybės švietimo įstaigoms, sporto centrams ir viešosioms sveikatos priežiūros įstaigoms: https://www.sratc.lt/uploads/Grafikai/Siauliu_m/2022-zaliosios_daugiabuciu.pdf
  2. sodų bendrijoms: https://www.sratc.lt/uploads/Grafikai/Siauliu_m/2022-zaliosios_sb.pdf

Didmaišiai tuštinami, jei atitinka šias sąlygas:

  1. atliekų išvežimo dieną pagal patvirtintą grafiką;
  2. didmaišis su aptarnaujančios įmonės logotipu ir identifikaciniu žymekliu;
  3. stovėjimo vieta šalia kolektyvinių (bendro naudojimo) komunalinių atliekų konteinerių aikštelės, kur aptarnaujantis transportas netrukdomai gali privažiuoti ir didmaišius ištuštinti;
  4. didmaišiuose tik palaidos biologiškai skaidžios atliekos;
  5. atliekos renkamos tik iš didmaišių.

Prašome daugiabučių namų, sodų bendrijų pirmininkų ar administratorių, taip pat savivaldybės švietimo įstaigų, sporto centrų ir viešųjų sveikatos priežiūros įstaigų atstovų patikrinti didmaišių stovėjimo vietas iki grafiko, kad atitiktų aukščiau nurodytas sąlygas.

Taip pat pastebime, kad šaltuoju metų laiku, t. y., po lapkričio 30 d., kai biologiškai skaidžių atliekų didmaišiai nebetuštinami, tušti didmaišiai mėtosi viešosiose erdvėse, taip bloginant miesto estetinį vaizdą ir didmaišių kokybę. Todėl prašome daugiabučių namų, sodų bendrijų pirmininkų ar administratorių ir įstaigų atstovų susirinkti jiems skirtus didmaišius ir pradėti juos naudoti pagal patvirtintą grafiką, t. y., nuo 2023 m. balandžio 1 d.

Dėkojame už bendradarbiavimą.

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informacija
el. p. [email protected]

Miesto ūkio ir aplinkos skyrius
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas