Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

„Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS“ šiemet ir vėl subūrė moksleivius

Šiaulių valstybinė kolegija jau penktą kartą organizavo Šiaulių jaunimui skirtą renginį – „Galimybių festivalį TAVO PIN KODAS“.

Reprezentacinis Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamas renginys kasmet stebina naujomis idėjomis ir sumanymais.

Šių metų renginio naujovė – TAVO PIN KODO hakatonas – Šiaulių valstybinėje kolegijoje lapkričio 18 d. vykusios iššūkių dirbtuvės, kuriose dalyvavo beveik trys dešimtys moksleivių komandų iš miesto progimnazijų, gimnazijų ir Šiaulių technologijų mokymo centro. Komandos sprendė Šiaulių „Aušros“ muziejaus, Šiaulių valstybinio dramos teatro, regioninių naujienų platformos „Etaplius“, Šiaulių dailės galerijos, Šiaulių visuomenės sveikatos biuro ir Lietuvos Raudonojo kryžiaus Šiaulių skyriaus pasiūlytus iššūkius. Moksleiviai prasmingai praleido pusdienį generuodami idėjas, dalindamiesi patirtimi su bendraminčiais.

Įsimintiniausios Šiaulių valstybinėje kolegijoje vykusio hakatono akimirkos užfiksuotos sukurtame filmuke. Kviečiame sugrįžti į lapkričio 18-ąją ir pajusti tos dienos nuotaiką!

Tą pačią lapkričio 18-ąją Šiaulių valstybinės kolegijos Verslo ir technologijų bei Sveikatos priežiūros fakultetuose vyko praktinės-kūrybinės dirbtuvės – jose daugiau nei 400 moksleivių gilino žinias apie dominančias sritis, susipažino su profesijomis, išbandė naujų technologijų interaktyviose veiklose.

Finalinis „Galimybių festivalio TAVO PIN KODAS“ renginys nuotoliniu būdu suorganizuotas lapkričio 24 dieną. Tiesioginę renginio transliaciją online galėjo stebėti visi norintys. Renginio įrašas pasiekiamas ČIA.

„Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS“ – Šiaulių miesto jaunimui skirtas renginys, jau kelintus metus sukviečiantis moksleivius klausytis įkvepiančių pranešimų, rinktis neformalias veiklas, ieškoti savęs ir tiesiog smagiai leisti laiką.

2022 metų renginio šūkis – jaučiu. galiu. veikiu. Renginio organizatoriai tikisi, kad įkvepiantys pranešėjai paskatino jaunimą atidžiau pažvelgti į savo jausmus, sustiprino asmeninį pasitikėjimą ir galbūt pastūmės labai tikslingai veikti svajonių ir tikslų link.

„Siekiame, kad renginys padėtų ne tik atrasti tai, kas patinka, bet ir paskatintų domėtis dar nepažintais dalykais, provokuotų kelti iššūkius!“ – sako aukštosios mokyklos, organizuojančios renginį, atstovai.

Lapkričio 24-osios renginį, transliuotą nuotoliniu būdu, moderavo radijo laidų ir renginių vedėjas Gintas Vaičikauskas. Penki įkvepiantys pranešėjai dalijosi patirtimi, skatino jaunimą ieškoti savęs ir savo kelio, domėtis technologijomis ir inovacijomis, linkėjo būti smalsiems ir, žinoma, sveikiems, kad nepritrūktų jėgų drąsiai žengiant asmeninio ir profesinio tobulėjimo link.

Renginyje dalyvavo sporto bendruomenės UŽ 7 MARIŲ bendraįkūrėjas, sveikesnės gyvensenos praktikas ir treneris Alanas Dzeranovas, inovacijų ir verslo technologijų akceleratoriaus ir investicinio fondo „Baltic Sandbox Ventures“ įkūrėjas, galintis dalintis ilgamete patirtimi, sukaupta dirbant su daugelių startuolių ir žymių prekės ženklų, Andrius Milinavičius.  Su moksleiviais nuotoliniu būdu taip pat bendravo aktorė ir menininkė Elžbieta Latėnaitė,  „Teltonika Racing“ pilotas, Lietuvos ir Europos ralio čempionatų, bekelės maratonų dalyvis, dar kartą besirengiantis priimti Dakaro iššūkį Vaidotas Žala. Renginį pokalbiu „Emociniais kalneliais: kaip nepamesti savo kelio ir siekti tikslo“ užbaigėme su Kristina Radžiukynaite-Kayra – atlikėja ir aktore, TV laidų vedėja, TV projektų nugalėtoja, muzikos ir tekstų autore.

„Mūsų tikslas –  padrąsinti moksleivius domėtis aplinka, naujovėmis, žmonėmis, geriau pažinti savo miestą, kultūrinį ir visuomeninį jo gyvenimą. Jaunų žmonių įsitraukimas į įvairias festivalio veiklas džiugina, matome, kad jiems tai naudinga, be to, mes suteikiame ir galimybę paįvairinti moksleivišką kasdienybę“, – sako Šiaulių valstybinės kolegijos komanda, ir šiemet moksleivius pakvietusi į jau tradicija tapusį renginį.

Atskira nuoširdi organizatorių padėka „Galimybių festivalio TAVO PIN KODAS“ rėmėjams: „Atlantis cinemas“, Akropolio ledas, Valstybinis Šiaulių dramos teatras, UAB „Nord Robotics“, bendrovė „Gubernija“, bendrovė „i-dental“, bendrovė „Baltic champs“, UAB „Kalvis“, bendrovės „Maxima“, „Interscalit“, restoranas UNPO, bendrovė TELIA, Šiaulių technologijų mokymo centras ir biliardo klubas PYRAMID.

www.tavopinkodas.lt

#ŠiauliaiŠviečia #TavoPinKodas

Jaunimo reikalų koordinatorė (vyr. specialistė) Dalia Vietienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas