Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Informuojame apie Žemės sklypo J. Žemaičio g. 3, Šiauliuose, detaliojo plano keitimo patikslintus sprendinius

Vadovaujantis Teritorijų planavimo įstatymo 37 straipsnio 3 dalimi bei Visuomenės informavimo, konsultavimo ir dalyvavimo priimant sprendimus dėl teritorijų planavimo nuostatų 11.7 papunkčiu, visuomenė supažindinama su pakeistais (patikslintais) teritorijų planavimo dokumento – Žemės sklypo J. Žemaičio g. 3, Šiauliuose, detaliojo plano  keitimo sprendiniais.

Planavimo organizatorius – Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius (Vasario 16-osios g. 62, Šiauliai, tel. (8 41) 596200, el. paštas: ).

Plano rengėja – Sigitos Janušauskienės įmonė (Ežero g. 16-8, Šiauliai, tel. 8 614 20783, el. paštas: ).

Planuojamos teritorijos adresas:

Planuojama teritorija – žemės sklypai suformuoti žemės sklypo J. Žemaičio g. 3, Šiauliuose, detaliuoju planu, tarp privačios nuosavybės valdomų sklypų įsiterpęs laisvas valstybinės žemės plotas, žemės sklypai Pumpučių g. 20, 36, 40, 42 ir 44, plotas ~ 2,2 ha.

TPD pavadinimas: Žemės sklypo J. Žemaičio g. 3, Šiauliuose, detaliojo plano keitimas.

Planavimo tikslai:

  1. Sklypo suformavimas įsiterpusiam valstybiniam žemės plotui;
  2. Naujai suformuoto žemės sklypo padalijimas ir sujungimas su besiribojančiais žemės sklypais;
  3. Žemės sklypų tvarkymo ir naudojimo reglamentų nustatymas, vadovaujantis galiojančių teisės aktų reikalavimais ir Šiaulių miesto bendrojo plano sprendiniais.

Planavimo uždaviniai:

  1. Suformuoti susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijos sklypą šalia sklypo Pumpučių g. 20, Šiauliuose pagal Pumpučių gatvės atkarpos įrengimo iki įvažiavimo į sklypą Pumpučių g. 20, Šiauliuose, projektą, kuriam 2020 m. rugpjūčio 13 d. išduotas Statybą leidžiantis dokumentas Nr. LSNS-61-200813-00135 (pridedamas brėžinys iš pastarojo techninio projekto). Susisiekimo ir inžinerinių tinklų koridorių teritorijos sklypą formuoti taip, kad į šį sklypą patektų ir šioje teritorijoje esantys vandentiekio ir buitinių nuotekų inžineriniai tinklai ir jų apsaugos zonos.
  2. Nustatyti teritorijos naudojimo reglamentus;
  3. Nustatyti inžinerinių komunikacijų apsaugos zonas;
  4. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymu ir įstatymo įgyvendinamaisiais teisės aktais, nustatyti specialiąsias žemės naudojimo sąlygas ir nurodyti teritorijas, kuriose jos taikomos;
  5. Nustatyti reikalingus servitutus;
  6. Žemės sklypų tvarkymo ir naudojimo reglamentų nustatymas, vadovaujantis galiojančių teisės aktų reikalavimais ir Šiaulių miesto bendrojo plano sprendiniais.

Susipažinti su pakeistais (patikslintais) teritorijų planavimo dokumento sprendiniais galima Šiaulių miesto savivaldybės interneto svetainėje www.siauliai.lt ir teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje www.tpdris.lt (TPD Nr. K-VT-29-22-1081). Informacija apie planavimą teikiama planavimo organizatoriaus, plano rengėjo patalpose bei skelbiama TPDRIS: www.tpdris.lt. (TPD Nr. K-VT-29-22-1081).

Aiškinamasis raštas

Pagrindinis brėžinys