Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jubiliejų pasitikusi šimtametė pasidžiaugė besikeičiančiais Šiauliais

Gegužės mėnesį net dvi Šiaulių miesto gyventojos peržengė 100-mečio ribą, birželio pradžioje į ilgaamžių gretas įsirašė ir Jelizaveta Zajarnaja. Senolė, sulaukusi Šiaulių mero sveikinimų, pasidžiaugė, kad miestas neatpažįstamai pasikeitęs.

 Šiauliuose dar vienas solidus 100-mečio gimtadienis. Šį kartą Šiaulių miesto meras Artūras Visockas gražios sukakties proga sveikino Jelizavetą Zajarnają.

„Būkite pasveikinta gražaus jubiliejaus proga, džiaugiuosi Jūsų šimtmečiu, retas sulaukia tokio garbingo gimtadienio. Visų šiauliečių vardu priimkite gėlių puokštę ir piniginę dovanėlę“,  –  sukaktuvininkei rišdamas austą simbolinę juostą sakė Šiaulių meras.

Jaunystėje rimtų išbandymų patyrusi moteris dabar į gyvenimą žiūri filosofiškai, t. y. optimistiškai. Mero Artūro Visocko paklausta, kaip jaučiasi, tvirtino, kad viskas klojasi gerai.

„Nieko, ačiū, gyvenu gerai, kol gyva, – viskas gerai“, – šypsojosi senolė.

Kadangi už jubiliatės pečių jau sukaupta net viso amžiaus patirtis, Savivaldybės vadovas pasiteiravo, gal Jelizaveta turinti pastabų dėl miesto tvarkymo, gal norinti pabarti valdžią?

„Aš labai patenkinta. Neseniai anūkai vežė mane pas gydytoją, buvo proga geriau apžiūrėti  Šiaulius. Man taip buvo malonu. Prieš tai keletą metų nebuvau išėjusi į miestą, tai neatpažinau kai kurių vietų, kaip gerai tvarkoma. Labai gražūs Šiauliai, šiauliečiams linkiu daug sveikatos“, – sakė ponia Jelizaveta.

Senolė pasakojo maistą sau pasigaminanti pati, ne po daug, bet valganti viską.

 

Novgorodo srityje gimusi Jelizaveta per karą buvo išvežta į Vokietiją darbams. Pokariu grįžo atgal, bet apsistojo ir liko Lietuvoje, Šiauliuose. Čia susipažino su būsimu vyru, susituokė, užaugino du sūnus. Vyras ir vienas sūnų jau mirę. Dabar senolė gyvena su sūnumi Vladimiru, pagal galimybes močiutę aplanko Londone gyvenantys anūkai.

Meras su artimaisiais kalbėjo apie galimybes senolei dažniau išeiti iš trečiame aukšte esančio buto į lauką. Tai problemiška, nes neįgaliojo vežimėlyje sėdinčią moterį reikia laiptais nunešti ant rankų. Jau ir patys vyresnio amžiaus sulaukę močiutės artimieji senolę sutiktų pavežioti po miestą, yra galimybės išsikviesti ir socialinį taksi, didžiausias iššūkis senolei – laiptai.

Šiaulių miesto savivaldybės nuotraukos ir informacija/Vitalis Lebedis